in

Vrouw pakt een millie door echte designer tassen te kopen en neppe retour te sturen

praepitcha-smatsorabudh-bags-600x400

Een Thaise vrouw uit Virgina (V.S.) werd onlangs veroordeeld voor het inkopen van honderden luxe en designer items en niet van echt te onderscheiden nepperds retour te sturen.

Ze verkocht de originele spullen dan weer door via eBay voor gemiddeld $2000,- per stuk.

Over een periode van vier jaar heeft de 41-jarige Praepitcha Smatsorabudh, notabeen een basisschoollerares, deze online scam ontwikkeld om dik bij te verdienen. Ze kocht tassen van merken zoals Gucci, Burberry en Fendi online en stuurde nepperds terug die ze zelf ‘speciaal’ in China had laten maken voor haar scam. Niet van echt te onderscheiden dus.

praepitcha-smatsorabudh-bags2-600x360

Ze reisde af naar meer dan 60 T.J. Maxx winkels in 12 staten om tassen terug te brengen en gebruikte 16 verschillende credit cards om nieuwe spullen te halen. Haar scam was zo succesvol dat ze op een gegeven moment de nummer één klant van de hele wereld was bij T.J. Maxx.

Nadat ze de fakes had teruggebracht verkocht ze de spullen via eBay en Instagram voor gemiddeld $2.000 per stuk. Ze hield er natuurlijk een paar voor haarzelf en toen de politie een inval deed bij haar thuis vonden ze maar liefst 572 originele en neppe tassen.

praepitcha-smatsorabudh-bags4-600x383

T.J. Maxx heeft 226 neppe tassen kunnen identificeren. Ze heeft in de afgelopen twee jaar alleen al meer dan een miljoen dollar retour ontvangen van T.J. Maxx.

Ze werd gepakt toen een medewerker van T.J. Maxx haar in de gaten kreeg. Zo werd er een onderzoek gestart en werd een undercover agent ingezet om spullen te kopen van haar. Daarna volgde een inval en werden de tassen gevonden incl. mailtjes van en naar suppliers uit China die de nep tassen leverden.

“What I did was so wrong, I deserve to be in jail.”

Ze kreeg in december 2016 uiteindelijk 30 maanden celstraf en moet een schadevergoeding van $403,250 betalen aan de winkels die ze heeft opgelicht.

Haar advocaat verklaarde verder: “her compulsion to have expensive handbags”. She tried explaining that the scheme was the result of trauma, not greed, as Smatsorabudh, who grew up in Thailand, was physically and emotionally abused by her parents.

Na haar celstraf wordt ze terug gedeporteerd naar Thailand. Ze woonde en werkte wel in de VS maar had geen Amerikaanse nationaliteit.Er komt binnenkort een laptop uit met maar liefst DRIE beeldschermen

DinDin dropt zijn eerste video via Zonamo voor – Waarom (prod. Monsif)