in

Vrouw achtergebleven met pijnlijke brandwonden op vagina na controversiële ‘V-Steaming’ procedure

Een Canadese vrouw bleef achter met tweedegraads brandwonden op haar vagina na een controversiële ‘V-Steaming’ procedure.

De 62-jarige vrouw liep de brandwonden op nadat zij door een traditionele Chinese arts was geadviseerd om boven kokend water met kruiden te zitten om haar ongemakkelijke vaginale verzakking te behandelen.

Artsen aan de Universiteit van Calgary hebben de zaak gedocumenteerd in het Journal of Obstetrics and Gynecology Canada, waar dr. Magali Robert, hoofdauteur van het rapport, verklaarde dat vaginaal stomen al eeuwen wordt gebruikt in sommige Aziatische en Afrikaanse landen.

De vrouw, die van Chinese origine was, werd beschouwd als gezond, afgezien van een vaginale prolaps van stadium vier, die al negen maanden aanwezig was. Volgens de NHS treedt vaginale prolaps op wanneer een of meer organen in het bekken, zoals de baarmoeder, darm of blaas, uit hun normale positie glijden en in de vagina uitpuilen.

Het gebeurt meestal vanwege de bevalling of zwangerschap, maar kan ook worden veroorzaakt door obesitas, menopauze, zware inspanning of medicijnen.

De 62-jarige probeerde meerdere pessaria, apparaten die in de vagina gaan om de symptomen te verlichten, maar dat heeft dus allemaal niet gewerkt voor haar. Ze stond op een wachtlijst voor een operatie toen ze op een spoedafdeling kwam en klaagde dat er bloed in haar vaginale afscheiding zat.

Ze vertelde aan de artsen dat ze twee dagen eerder het advies van een traditionele Chinese arts had opgevolgd, die haar vertelde om een niet-gespecificeerd kruidengeneesmiddelmengsel in een pan met kokend water te mengen en op de rand van de toiletpot te plaatsen voordat ze op de wc-bril ging zitten gedurende 20 minuten.

De patiënt herhaalde de procedure twee keer na elkaar op een dag en toen artsen haar onderzochten, ontdekten ze dat ze tweedegraads brandwonden op de baarmoederhals en schaamlippen van haar vagina had opgelopen.

Artsen behandelden de 62-jarige met antibiotica en vertelden haar om de plekken met brandwonden twee keer per dag in gaas te wikkelen. Haar operatie voor vaginale prolaps werd uitgesteld tot ze genezen was van haar ellende.

Hieronder een foto van een andere gekkie die het probeert en het op Instagram heeft gepost… Zo ziet dat er dus uit.GTFOH: Deadpool 3 hoeft geen R-rating te hebben, zegt regisseur

Binnenkort een nieuwe Tupac en moeder Afeni Shakur documentaire van FX