in

Vrouw (73) oudste (nieuwe) moeder ter wereld na de geboorte van tweeling

Een vrouw in India is op 73-jarige leeftijd bevallen van een tweeling. Daarbij is ze nu de oudste vrouw ooit dat bevallen is van kinderen.

Erramatti Mangayamma zei dat ze bijna 60 jaar heeft gewacht om kinderen te krijgen met haar man, de 82-jarige Rajaro. Het paar is 57 jaar getrouwd en heeft nu twee eigen kinderen nadat Erramatti een IVF-behandeling had gehad.

De nieuwe moeder is op donderdag 5 september bevallen van een tweeling via een keizersnede in het Ahalya Hospital, in de zuidelijke Indiase deelstaat Andhra Pradesh.

Doctor Umasankar van het Ahalya ziekenhuis verklaarde het volgende over het geheel:

As she is old, she cannot release eggs so we got eggs from a donor and collected sperm from her husband.
Luckily, she conceived in the first cycle itself and she was found to be pregnant this January.
It was smooth, as there were no health complications. Each baby is weighing approximately 2kgs and both the babies are healthy.
I don’t think she will have any major health issues in the post-delivery period.
However, she cannot breast-feed the babies. But no worries. We can feed the babies with milk obtained from the milk bank.

Erramatti werd na de bevalling naar de intensive care afdeling gebracht voor controle, hoewel Dr. Umasankar zei dat ze ‘veilig en gezond’ is.

Tijdens een gesprek met BBC Telugu zei echtgenoot Sitarama Rajarao: “We zijn ongelooflijk gelukkig”.

Op de vraag wie voor de kinderen zou zorgen in het geval dat er iets met de ouders zou gebeuren vanwege hun hoge leeftijd, zei Rajarao: ‘We hebben niets in handen. Wat er ook moet gebeuren, zal gebeuren. Het is allemaal in handen van God.

Slechts een dag na de geboorte kreeg de man van Mangayamma een beroerte en wordt momenteel in het ziekenhuis behandeld.

Volgens Mangayamma was het hebben van kinderen erg belangrijk voor het echtpaar, omdat ze zich in hun dorp gestigmatiseerd voelden. Mangayamma zei dat andere mensen uit haar dorp haar ‘een kinderloze dame’ bleven noemen.

We tried many times and saw numerous doctors, so this is the happiest time of my life.

Men denkt dat Mangayamma de oudste moeder ter wereld is geworden. De vorige recordhouder was een andere Indiase vrouw genaamd Dalijinder Kaur, die op 70-jarige leeftijd een jongen baarde.5 jaar cel voor man die huis ex vernielde met shovel

Er is een nieuwe next level Deepfake App genaamd ZAO