in

Voormalig Drug Lord en Death Row Records oprichter wordt na 31 jaar vrijgelaten uit de gevangenis

Voormalig crack-cocaïne kingpin en labeleigenaar Michael ‘Harry O’ Harris wordt na 31 jaar achter tralies binnenkort vrijgelaten.

O’Harris was een mede-oprichter van Death Row Records, het label dat o.a Dr. Dre, Tupac Shakur en Snoop Dogg ondertekende.

Hij hielp het multi-miljoen dollar muziekimperium vanuit zijn cel te runnen nadat hij $ 1,5 miljoen had geïnvesteerd om het bedrijf in eerste instantie op te starten.

Hoewel hij een tijd verstrikt raakte in de wereld van criminaliteit, waaronder connecties met drugskartels, was Harris een succesvolle zakenman, die een reeks bedrijven leidde, waaronder het theater bedrijf dat Denzel Washington zijn eerste brake gaf.

Denzel Washington & Michael Harris

In 1988 werd Harris veroordeeld voor ontvoering en poging tot moord, maar heeft zichzelf sindsdien opnieuw uitgevonden terwijl hij in de gevangenis zat.

Nu is Harris 57 jaar oud, en wordt nog eventjes binnengehouden in een federale correctiefaciliteit in Lompoc, Californië, maar zal half augustus worden vrijgelaten. Hij zal dan worden overgebracht naar een open inrichting in San Antonio in Texas – de stad waar zijn dochter Mykel woont.

Hij verklaarde het volgende aan Daily Mail:

“Over 30 years ago I was part of the problem. However, over the years I have repeatedly proven myself to be part of the solution. It’s about returning to society with my new-found vision, talents and insights. Giving back to the communities where my help is so desperately needed.” I am a man who has experienced incredible highs and incredible lows. I am a man who came to prison a boy and who will emerge as a grown man.”

Harris groeide op omringd door muziek en werd opgeleid door zijn buurman, die een pianoleraar was. Maar op 20-jarige leeftijd begon hij crackcocaïne te verkopen en hield hij nauwe banden erop na met beroemde gangs. Zijn netwerk verspreidde zich over de VS en werd volgens de DEA ondersteund door Colombiaanse drugskartels.

Hij had op een gegeven moment een uitgebreid distributienetwerk in steden zoals New York, Florida, Texas, Arizona, Louisiana, Michigan, Indiana, Iowa en Illinois.

Hoewel Death Row Records niet meer bestaat, was het label op zijn hoogtepunt een van de meest succesvolle ondernemingen van Harris, dat 18 miljoen albums verkocht en alleen al in de eerste vier jaar meer dan $ 325 miljoen winst had gedraaid.SugaCane heeft Lexxxus uitgedaagd voor een gevecht via Instagram

In de video “Ass Up Face Down” van Jula Fatstash zijn alle video vixens THICC AF