in

Volgens wetenschappers gaan we straks maden eten als vlees en proteïne vervanger

Voedingswetenschappers van de University of Queensland in Brisbane, Australië nemen insecten zoals maden en sprinkhanen op in een reeks speciale voedingsmiddelen, waaronder worst.

Hoffman zegt dat conventionele veehouderij binnenkort niet in staat zal zijn om aan de wereldwijde vraag naar vlees te voldoen, dus zijn andere vulstoffen en alternatieven nodig om het voedselaanbod aan te vullen met voldoende proteïnen en eiwitbronnen.

“An overpopulated world is going to struggle to find enough protein unless people are willing to open their minds, and stomachs, to a much broader notion of food,”

Het team van Queensland Alliance for Agriculture and Food Innovation (QAAFI) richt zich op het behagen van westerse smaakpapillen door insecten in vooraf bereid voedsel te vermommen omdat studies hebben aangetoond dat mensen het eten van hele insecten liever vermijden.

“In other words, insect protein needs to be incorporated into existing food products as an ingredient, zegt Hoffman. “One of my students has created a very tasty insect ice cream.”

Wij vragen ons dus af of dat net zoiets als een E nummer ding wordt in hele kleine mini letters waarbij je gewoon niet weet wat er in je prakkie verwerkt zit.

De vraag is verder, als we toch tekort komen, wil je het dan überhaupt weten of heb je liever dat je gewoon kan genieten van je stamppot met worst op een hele onwetende rustgevende manier.