in

Volgens klimaatdeskundigen hebben we 18 maanden om de wereld te redden

De atmosfeer van de aarde warmt op, sneller dan ooit. In sommige gevallen veranderen weer patronen, klimaten en natuurlijke omgevingen heel erg snel.

Wat we de afgelopen weken hebben meegemaakt in Nederland is ook echt abnormaal te noemen. Maar goed, die naysayers onder ons zullen het hier natuurlijk totaal niet mee eens zijn. Daarnaast zijn er mensen die dit weer heerlijk vinden in NL. We hoeven straks niet meer naar Spanje met z’n allen… Het Spaanse klimaat komt maar lekker hier naar toe. Probleem opgelost.

We kunnen wel domme grapjes maken erover maar het is echter een heel groot probleem dat meer mensen beginnen op te merken, en nu wordt beweerd dat de komende 18 maanden kritisch zullen zijn in de aanpak van de huidige crisis.

Volgens de BBC hebben klimaatwetenschappers aangegeven dat er vóór eind volgend jaar stappen moeten worden gezet om de CO2-uitstoot enorm te verminderen.

Hans Joachim Schellnhuber, oprichter en nu directeur emeritus van het Potsdam Climate Institute zei het volgende tegen BBC:

The climate math is brutally clear: While the world can’t be healed within the next few years, it may be fatally wounded by negligence until 2020.”

Hans claimt dus dat het anders te laat is en de schade niet terug te draaien valt als we nu niet iets doen aan al deze ellende.

Wat is jullie mening en hoe staan jullie hier tegenover?DOPE: Check eens wie allemaal mee gaan doen met seizoen 6 of 7 van Peaky Blinders

GVD: In de UK krijgen ze gewoon Spicy Chicken Nuggets bij de Mac