in

Volgens gelekte interne reacties van agenten is gedoe rondom Typhoon onzin

11_typhoon1
“Ik betreur dit helemaal niet. Keurig gehandeld van de collega’s aldaar. Vooral doorgaan. Niks mis met etnisch profileren als het op feitelijkheden is gebaseerd.” Dit is één van de interne politiereacties op de aanhouding van Typhoon (31) in z’n mooie grote witte auto, dat meldt de NRC.

Heel veel agenten zijn het dus totaal niet eens met het gedoe rondom Typhoon en zijn van mening dat al het ophef er omheen alleen maar komt omdat het om een bekende Nederlander zou gaan.

De NRC komt aan het commentaar door een ‘geschrokken medewerker’. Ruim 250 agenten denken daar anders over en komen er openlijk voor uit binnen hun eigen netwerk en intranet systeem.

“Profilering hoort bij politiewerk. Je ontkomt dan niet aan criteria als huidskleur, leeftijd en geslacht. Omdat het nu een bekend persoon betreft, wordt er buitensporig veel aandacht gegeven aan deze staande houding.”

Terwijl minister en politieleiding volhouden dat etnisch profileren sporadisch voorkomt en het wegzetten als iets wat totaal geen probleem lijkt te zijn het enige is wat als onzin bestempeld kan worden. Als 250 agenten het goed proberen te praten binnen in hun eigen netwerk dan is er zeer zeker een groot landelijk probleem.Bron & Beeld:
-FUNX
-NRCDit moet de meest angstaanjagende en verschrikkelijkste prank ooit zijn

Sony gaf toe bezig te zijn met PS4.5 maar het is niet wat je hoopt