in

Volgend week een hittegolf waar je u van gaat zeggen

Tenminste, er bestaat een kans dat wij een record gaan verbreken dit jaar…

Het wordt sowieso snikheet volgend week en er is een kans dat we worden ge-hit met een hittegolf waar je achterover van gaat willen leunen.

Ook wordt er vermeld dat het s’avonds gelukkig afkoelt dus no worries, het worden iig geen plakkerige nachten. Tenzij je, je weet wel… dijen gaat kletsen en die kans zit er ook gewoon goed in want hoe warmer het wordt, hoe gezelliger!

Momenteel staat het hitterecord in ons land op 38,6 graden, gemeten in 1944. Als het daadwerkelijk 40 tot 42 graden zou worden, zou dat record dik worden verbroken.

Commotie op sociale media vanochtend en weermannen en -vrouwen in de stress: het zou volgende week, op 28 en 29 juli, zomaar eens 38 tot 40 graden kunnen worden. ‘Slik… Ik hoop oprecht dat de weermodellen de weg kwijt zijn’, twitterde Helga van Leur.

Toch is de kans ‘héél klein’ dat het daadwerkelijk zo ontzettend warm wordt, stelt Maurice Middendorp, meteoroloog bij Buienradar. “Twee keer per dag krijgen alle weerstations in Nederland vijftig berekeningen binnen”, legt hij uit. “Eén van die berekeningen laat zien dat het 40 graden kan worden.”

De kans dat er een hittegolf in Nederland komt volgende week, is in ieder geval wél relatief groot: die wordt nu geschat op 30 tot 40 procent. “Een hittegolf houdt in dat het vijf dagen achter elkaar warmer is dan 25 graden, en drie dagen warmer dan 30 graden. “Het is in ieder geval zeker dat de droogte aanhoudt en het warmer wordt dan deze week”, zegt Middendorp.

Je zou maar op kantoor zitten zonder airco hey… godsamme.

Bron: RTL NieuwsDrake heeft een Fire In The Booth sessie gedaan bij Charlie Sloth

‘Stranger Things’ dropt cryptische trailer @ The Starcourt Mall voor seizoen III