in

Video: Wudstik ft. Winne – Niets Anders (2 meter sessies)

Bekijk hier een video van Wudstik net vers van zijn eigen VEVO kanaal. Hij doet een Twee Meter Sessie samen met ‘Winne’ van de Kazerne. Opgenomen in Studio Le Roy te Amsterdam voor 2 Meter Sessies. Wat is eigenlijk een Twee Meter Sessie?

Bedenker Jan Douwe Kroeske: “In mei 1987 nam ik de eerste 2 Meter Sessie op met de Nieuw-Zeelandse band Crowded House. De band was toen net begonnen, deed voor het eerst promotie voor een single die er net lag (‘Don’t Dream It’s Over’) en wij ontdekten de schoonheid van liedjes in het klein, een term die een paar jaar later door de Engelsen en Amerikanen zo treffend ‘Unplugged’ werd genoemd.

Hoewel onze ontdekkingsreis daarmee niet in één keer was geslaagd, was dat ene moment met Crowded House wel heel bijzonder: het liedje werd een wereldwijde hit. Songschrijver Neil Finn refereerde vaak aan die kale uitvoering van de hit, het 2 Meter-publiek vond de uitvoering heel bijzonder en wij van het 2 Meter Sessies-team hadden in één keer een prachtig concept te pakken. Een concept dat tot aan de dag van vandaag nog altijd staat als een huis.”

Het concept 2 Meter Sessies, begonnen bij de NPS, ging vervolgens via de VARA en RTL5 naar KinkFM , Veronica en Het Gesprek. Vele artiesten brachten hun 2 Meter Sessies uit op CD. Zoals bijvoorbeeld de band Venice, die zelfs 40.000 stuks van de ’2 Meter Sessies – Venice verkochten in 2003.

Inmiddels zijn er elf succesvolle volumes 2 Meter Sessies uitgebracht.LG pakt uit met Faberyayo

Video: ¡MAYDAY! – Hardcore Bitches (Feat. Murs) (Prod. by Luthor & Cash)