in

Video: FATA – Hey Hoi Hallo

[hdvideo id=36]

FATA maakt zich op voor de release van ‘Jongvolwassen’. Het officiële debuutalbum van de hiphopformatie uit Deventer — bestaande uit Wantigga, Louis Bordeaux en K1 Kerbusch — verschijnt op 24 januari via Bankpioniers, het label van Kraantje Pappie.

De eerste single ‘Geile Donder’ was Michiel Veenstra’s (3FM) ‘new jam’, werd regelmatig gedraaid op radiostations als 3FM en SLAM!FM en groeide zo uit tot een bescheiden radiohit. Ook de tweede single ‘Vast Wel Goed’ werd positief ontvangen en kon rekenen op de nodige airplay.

Waar beide singles een zomers gevoel hebben, laat FATA zich op ‘Jongvolwassen’ van zijn meest veelzijdige kant zien. Van de soulvolle, realistische hiphop die de singles laten horen wordt moeiteloos geschakeld naar een party-track als ‘Schenk In’. Daarnaast staan er verschillende recht-voor-je-raap nummers op het album zoals ‘FATA’ en ‘Doe Niet Dom’, waarmee ongetwijfeld menig podium afgebroken gaat worden. De rode draad die door het album heenloopt is volwassen worden. Het wel worden maar het niet willen zijn, noem het ‘Jongvolwassen’.

Waar Wantigga en Louis Bordeaux verantwoordelijk zijn voor de producties en het FATA geluid, vullen K1 Kerbusch en Wan elkaar perfect aan op vocaal gebied. De gezongen refreinen van Louis Bordeaux, die vaak meteen in je hoofd blijven hangen, maken het af. De release van ‘Jongvolwassen’ op 24 januari wordt vergezeld door een officiële releaseparty in het Burgerweeshuis in Deventer, waar FATA het nieuwe materiaal live ten gehore brengt. Tijdens de liveshow wordt FATA ondersteund DJ Vieze Vedi. In februari en maart 2014 trekt FATA samen met Kraantje Pappie langs de poppodia in Nederland en België met een duo-tour. Bekijk de nieuwe video hierboven.Video: The Flexican & Sef ft. Hef, Adje & Sjaak – BROs BEFORE HOs REMIX

18-12-2013: Random Buitenlandse Video’s, Mixtapes & Losse Tracks