in

Victory: Lab waar aapjes, schreeuwend van de pijn, werden misbruikt voor proeven moet sluiten!

Een laboratorium in Duitsland, dat jaren lang wrede dierproeven heeft uitgevoerd, moet worden gesloten nadat er beelden zijn verschenen online met aapjes die schreeuwen van pijn.

De schokkende scènes werden vorige maand gedeeld (ook door ons) nadat dierenrechtenactivisten Soko Tierschutz en Cruelty Free International een undercoveronderzoek hadden uitgevoerd naar het LPT-laboratorium voor farmacologie en toxicologie in Mienenbüttel, aan de rand van Hamburg.

Beelden lieten apen zien die werden vastgeklemd in metalen apparaten, honden die bloedend in kooien zaten opgesloten en getraumatiseerde katten die rond cirkelden in hun veel te kleine verblijven.

Wij snappen dat jullie dit soort dingen niet graag zien op social media zoals Facebook enzv. maar het is broodnodig om over te schrijven. Het geheel kreeg wereldwijd aandacht en daarom zijn de autoriteiten het gebouw binnengevallen.

Als gevolg van alle media aandacht heeft het Laboratorium voor Farmacologie en Toxicologie bevestigd dat het zal sluiten, maar pas nadat de laatste studie met apen, uitgevoerd voor farmaceutisch bedrijf Merck, is afgerond.

De voortzetting van het onderzoek is uiterst controversieel gezien de gruwelijke omstandigheden waarin de dieren worden gehouden, maar nog meer omdat personeel van het laboratorium onlangs toegaf dat hun tests zinloos waren en ze worden gedwongen om de resultaten te vervalsen.

Soko Tierschutz gaf commentaar op de sluiting van het laboratorium en legde uit dat er geen nieuwe dierexperimenten zullen plaatsvinden op apen, honden, katten of andere dieren.

We call on the LPT and the authorities to hand over the dogs, cats and monkeys caged in Mienenbüttel to animal welfare and to enable them to live a life of happiness and self-determination for some of those animals who have suffered there for years.Twee doden nadat Porsche door lucht vliegt en crasht in eerste etage kantoorgebouw

Met Deze Rubber Band Minigun maak je gehakt van collega’s op kantoor – 144 headshots in een oogwenk