in ,

Vestiville: The Story Continues

Ze wilden een nieuwe festivalgrootheid uit de grond stampen, nu zitten de organisatoren van het geflopte muziekevenement Vestiville, net over de grens bij Lommel, in de cel. De politie ondervraagt Ravuth Ty, zijn zus Aymira en hun zakenpartner Nik Chawda onder meer over de vervalsing van betaalbewijzen.

Een Aziatische geldschieter, voor de rest hadden ze niets.

Het is een grote oplichtingszaak aan het worden. Media vermeld dat een ding goed zat binnen de organisatie en dat dit de marketing was, daarnaast wordt er vermeld dat de ticket sales een grote flop waren. Beetje tegenstrijdig guys maar goed…

Er waren plannen voor een reuzenrad, verschillende themadorpen waar je tussen optredens door kan gamen, jezelf kan laten opmaken en professioneel kan laten fotograferen. Het had super dik geweest als het feest gewoon geslaagd was maar in tegendeel. Wij hebben veel chagrijnige mensen gezien in de binnenstad van Amsterdam dit weekend en je vraagt je telkens af of die frons op hun gezicht iets met Vestiville te maken heeft gehad.

Vestiville is beëindigt in een financiële chaos en een reeks rechtszaken. ‘Ze hadden het geld niet’

In België zal er hoogstwaarschijnlijk ook een rechtszaak aankomen want het parket van Limburg startte al een onderzoek naar gesjoemel met betalingsbewijzen. Ze hebben met tonnen lopen frauderen door middel van neppe facturen en screenshots van overschrijvingen die nooit hebben plaatsgevonden. Zo hebben ze leveranciers overgehaald om toch werk te verzetten.

,,Ze hadden het geld niet”, zegt Marie-Aimée Tournier (19). Zij werkte voor de organisatie en wacht nog op 700 euro. Ravuth en Aymira (de organisatoren, red.) maakten iedereen wijs dat de tickets bijna uitverkocht waren. Dat was helemaal niet waar. De verkoop was een flop.”

Er was zelfs maar één sponsor volgens Tournier. ,,Een rijke man uit Azië. Wie hij is of waarom hij het festival steunde weet ik niet. Ze zegt dat ze zeker een miljoen hebben gekregen, maar daar hield het verder ook op. ,,De hele lijst met ‘partners’ op de site van Vestiville is vreemd. Er staan zelfs bedrijven op die niet bestaan.”

Cambodjaanse betaalapp was hoofdsponsor:

Het gat om de betaalapp Pi Pay, die alleen in Cambodja werkt. Daarnaast zijn er nog bedrijven te vinden van organisator Nik Chawda. Maar ook dat lijken geen grote geldschieters. ,,Daarom konden ze hun facturen niet betalen”, denkt Tournier.

Mensen zijn nu boos op haar omdat ze tickets aan ze had verkocht. Een andere medewerker is zelfs in elkaar geslagen.

Ze wilden gewoon aan de slag met het festival in de hoop dat ze achteraf toch nog aan hun financiële verplichtingen konden voldoen. Aan de consequenties hebben ze nooit gedacht. Een hele grote gok hebben ze genomen en het is ontploft in hun gezicht.

Onder de gedupeerde bedrijven vallen o.a. een vervoersbedrijven genaamd Peltax en Gele taxi. Deze zouden pendelen met artiesten en bezoekers. Een bon van 4000.- euro is nog steeds niet voldaan. Dat was alleen voor de eerste dag. De chauffeurs hebben op dag een alleen maar 500 mensen vervoerd. Daarom denkt de eigenaar van het bedrijf nu dat de ticket-sales gewoon een grote flop is geweest. Ze hadden tegen zijn zoon gezegd dat 80% van de tickets waren verkocht…

,,We zijn ‘s avonds gebleven om bezoekers weg te brengen, ook al wisten we toen al dat we niet betaald zouden krijgen. De festivalgangers kunnen er tenslotte ook niets aan doen dat alles werd afgelast.”

Daarnaast heeft een kennis van ons een paar snaps laten zien van een aantal dames die een hele week super excited waren. Ze stonden klaar op het terrein met een hele mooie stal vol met make-up. Mijn hart brak van het laatste filmpje waarin een van de meiden tegen de rest van de team zei: “We gaan dit laten lukken hoor dames”.

De communicatie met de orga was vanaf het begin Spaans:

Een andere leverancier verklaard anoniem dat hij voor 2500 euro aan attracties kwam plaatsen. Het gaf verder om een lang verhaal kort te maken aan dat de organisatie van het evenement een complete debacle was. Er was amper security op het terrein aanwezig. Zijn nummerplaat werd niet eens gecontroleerd en kon zo het terrein oprijden.

,,Een oude man aan de ingang controleerde de nummerplaat niet en wist niet waar ik naartoe moest. Er waren te weinig beveiligers, te weinig dranghekken… Alles was amateuristisch geregeld.”Spaanse vrouw doet aangifte tegen huurmoordenaar die klus weigerde te klaren

Een Gel Eye Mask kan een opluchting zijn voor mensen met hooikoorts