in

Verschrikkelijk: Zo vangt John West zijn tonijn

Er zijn gruwelijk beelden online verschenen van de methoden die het bedrijf ‘John West’ hanteert voor het vangen van tonijn.

We kennen het allemaal wel, de blikjes tonijn die netjes opgestapeld staan in elke supermarkt die je maar kent. ‘John West’ is één van de populairste merken als het gaat om tonijn in blik maar ten koste van wat?

In de bovenstaande video van ‘Greenpeace’ zie je dat ze ENORME visnetten gebruiken om de zee leeg te vissen. Ze vangen niet alleen tonijn maar ook duizenden andere vissen zoals verschillende soorten haaien die het met hun leven moeten bekopen. Ze worden levenloos terug gedumpt in de oceaan waar ze thuishoren. Het is een gruwelijk aanzicht.

JW_Dutch_CrossPromo_325x355_LoveFish2

Het ergste is dat het bedrijf bedrijf liegt dat het barst.

Het volgende staat op hun website vermeld:
Sinds 1857 is John West een van de toonaangevende leveranciers van ingeblikte vis. Als grootste en meest bekende leverancier van ingeblikte vis, nemen wij onze verantwoordelijkheid als het gaat om een duurzame visserij en de mariene omgeving zeer serieus. Wat verstaan wij onder duurzaame vis:
Een vis is duurzaam geproduceerd als zij: niet bedreigd of in gevaar wordt gebracht; is gevangen door een goed beheerde visserij met wetenschappelijk onderbouwde quota, via verantwoorde vismethodes is gevangen, en traceerbaar is van het moment waarop het is gevangen tot aan de consument.
Wij zijn van mening dat als we vandaag de dag goed voor onze oceanen zorgen, we u nog in lengte van dagen kunnen voorzien van de lekkerste vis waar we allemaal zo van houden.

Greenpeace heeft een onderzoek ingesteld naar de grootste fabrikanten zie hieronder het resultaat:
1

2

3

Luister! Als wij willen dat de kleinkinderen van onze kinderen een toekomst hebben moet er veel veranderen aan de wereld en wel nu meteen!MMA contender schijt letterlijk in zijn broek tijdens gevecht

Video: Regga – Bullets (Freestyle #03)