in

Verplichte cursussen voor eigenaren van deze 21 hondensoorten

Deze 21 soorten honden zijn officieel gevaarlijk en de eigenaren moeten verplicht op cursus met hun hond.

De staatssecretaris Van Dam heeft dit besloten omdat de hoeveelheid bijtincidenten flink is toegenomen in de afgelopen jaren. Het gaat om 21 soorten of kruisingen van die soorten. De cursusplicht gaat volgend jaar in. Van Dam wilt ook een meldpunt en een registratiesysteem waarin de politie en burgers incidenten kunnen aanmelden. Honden die zonder aanleiding een mens aanvallen worden ingeslapen, behalve als het zou kunnen dat de hond is aangespoord of dat er andere dingen aan de hand zijn. Het asiel neemt dat besluit.

Dit zijn de 21 soorten risicohonden, let op: een kruising hoort hier ook bij.

Akita
American Bulldog
American Pitbull Terriër
American Staffordshire Terrier
Boerboel
Bull Mastiff
Bull Terrier
Cane Corso
Dogo Argentino
Dogo Canario
Staffordshire Bull Terrier
Rottweiler
Tosa
Fila Brasileiro
Anatolische herder
Zuid-Russische Owcharka
Kaukasische Owcharka
Bully Kuta
Alano
Bandog
Pitbull achtigen: alle kruisingen met een pitbull: pocket bully, micro bully, pocket pitbull, extreme pocket bully, Regular bully, Regular Pitbull, xl en xxl pitbull, xl en xxl bully, rednose pitbull, rednose bully

De gemeenten kunnen al hondeneigenaren een houd- of gebiedsverbod geven. Van Dam wilt ook dat gemeenten in het algemeen gevaarlijke honden verbieden in speeltuinen of parkjes. Het ministerie van Veiligheid en Justitie werken aan zwaardere straffen voor het aansporen van incidenten van dier naar mens of een ander dier.

Er is al veel dierenleed en gevaarlijke ziektes wegens de illegale hondenhandel. Daarom wordt het systeem van de hondenchip verbeterd en krijgen alle nieuwgeboren en geïmporteerde honden een verplicht EU-paspoort. Er komt binnenkort ook een witte lijst met fokkers die zich aan de regels houden zodat de mens beter kan kiezen en zodat malafide fokkers minder honden kunnen verkopen.

Het systeem moet ervoor kunnen zorgen dat wanneer fokkers expres honden fokken die agressief zijn, eerder worden opgespoord en aangepakt.Conor McGregor heeft het contract om met Floyd Mayweather te vechten officieel getekend

Er bestaat een kleine kans dat Donald Trump wordt afgezet