in

Veronica Inside raakt adverteerders kwijt na uitspraken Johan Derksen over racisme

Johan Derksen is de oorzaak dat TV-programma Veronica Inside enkele adverteerders kwijt is. Het zou gaan om Black Lives Matter uitspraken.

“Ik heb er alle respect voor als mensen protesteren, maar ik zie eigenlijk alleen maar schreeuwende gekkies op tv die de ruimte krijgen”. Deze woorden zouden Johan Derksen en het programma Veronica Inside erg duur komen te staan. Ook de woorden “weten we zeker dat het niet Akwasi is?” toen er een zwarte piet uit Leeuwarden werd getoond, schoten in het verkeerde keelgat bij veel Nederlanders. Daarom melden verschillende adverteerders zich per direct te distantiëren van het programma en een gesprek willen met Veronica.

Onder andere Zespri Kiwifruit stopt als adverteerder. “Wij begrijpen jullie verontwaardiging en woede als reactie op wat gezegd is in Veronica Inside”, zo valt te lezen op hun Instagram story.

Ook scheermessenmerk Gilette trekt zich terug. “We distantiëren ons van de uitspraken die in het programma zijn gedaan en steunen geen enkele boodschap die mensen kan kwetsen op basis van hun huidskleur, geslacht, hun mening of seksuele geaardheid. Daarom zullen wij per direct stoppen met adverteren rondom dit programma”, melden zij aan het Parool.

Veronica wil niet reageren op het incident. Wel zou Johan Derksen aankomende maandag reactie geven in de eerstvolgende uitzending. Veronica geeft wel aan niet aan tafel te gaan zitten met Derksen. Volgens de zender zijn de uitspraken die hij doet voor eigen rekening.

Bron: NU.nlMinister Grappermaker wil minder festivals in Nederland

Kijken: Defano Holwijn uitgescholden voor “kk neger en kk zwartje” en bedreigd in livestream