in

Vergeet ‘onderverhuren’ niet uit te vinken via Airbnb, anders krijg je dit soort narigheid

Een vrouw uit Spanje genaamd Montse Pérez verhuurde haar huis aan iemand via Airbnb maar die trok zelf niet in de woning LMFAO!

De 26-jarige man maakte gebruik van een foutje die de vrouw had gemaakt en verhuurde haar woning door via de vakantie website met vele duizenden euro’s winst per maand.

De man zou in Engeland wonen en voor zijn werk als financieel adviseur naar Barcelona gaan. Heel erg onbereikbaar ineens via Whatsapp nadat de buren van de vrouw hadden verklaar dat hun woning was omgetoverd in een duiventil SMFH.

Toeristen zouden er in en eruit gaan voor maar liefst 230 euro per dag. Dat is ongeveer 7000 euro per maand.

Pérez en haar man gingen verhaal halen bij Airbnb, maar het bedrijf kon weinig doen. De huurder had een contract getekend, maar niet het deel dat onderhuur verbood. Zolang de man netjes zijn huur betaalt, kan het contract daarom niet ontbonden worden. Het zou volgens hun advocaat wel een jaar duren om hun woning terug te krijgen.

De vrouw is naar huis gegaan, heeft de sloten vervangen en stuurt iedereen die daar komt aankakken gewoon weg.

Het moeilijke van het geheel is dat ze contracten heeft afgesloten wat voor veel narigheid kan zorgen als de rechter dit zo bepaald en volgens de wet gaat handelen.

“We voelen ons onbeschermd”, zei de vrouw tegen de Catalaanse krant La Vanguardia. “We moeten maar zien wat er gebeurt, want de mensen laten ons niet zomaar gaan.” In een reactie zegt Airbnb de zaak actief te onderzoeken.

Bron: NOSLil Kleine heeft een extended versie van zijn album ‘Alleen’ online gezet, 10 extra tracks

Kosso kondigt zijn album op een hele verfrissende manier aan met deze trailer