in

Verdachte wapenvondst Hoofddorp gelinkt aan Redouan Taghi

Er zijn 5 verdachten gearresteerd vanwege een grote wapenvondst in een garagebox in Hoofddorp. Één van hen zou nauwe banden hebben met de criminele organisatie van Ridouan Taghi, zo meldt Het Parool.

Het gaat om de 31 jarige Zoubeir I. Net als zijn broer Mohammed kwam I. vaak in de Platinum Lounge in Utrecht, een shishalounge die gold als ‘hoofdkwartier’ van de groep rond Taghi en Saïd Razzouki. De groep van Taghi wordt door justitie vervolgd in het zogeheten Marengo proces.

Arrestatieteams lichtten Zoubeir I. en drie andere verdachten op 18 juni van hun bedden in Meppel, Hoofddorp en Breukelen. De vier mannen zijn na een lang onderzoek gelinkt aan de vondst van het grote wapenarsenaal, dat al in maart 2019 gevonden werd in een garagebox in Hoofddorp. De wapens waren volgens de opsporingsdiensten bedoeld voor liquidaties.

De gevonden wapens Credits: Politie

In totaal zijn er 8 automatische wapens, 12 vuurwapens, 4 handgranaten en geluidsdempers gevonden. Verder lagen er handschoenen, regenpakken, bivakmutsen, blanco kentekenplaten en gestolen kentekenplaten in de loods. De eigenaar van de loods, de 28 jarige Ugur O., werd kort na de wapenvondst gearresteerd. Hij is na meer dan een jaar voorarrest vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Hij ontkent iets met de wapens te maken te hebben, maar zijn vingerafdrukken werden op de wapens aangetroffen.

Ook het DNA van Zoubeir I. werd aangetroffen op de wapens. Tijdens zijn arrestatie vond de politie in zijn huis ook een vuurwapen. De rechtbank heeft zijn voorarrest met 90 dagen verlengd.Politie maakt einde aan twee illegale feesten met honderden bezoekers

De leukste memes rond Will Smith, August Alsina en Jada