in

Vanaf nu is openbaar vervoer voor iedereen gratis in Luxemburg

In Luxemburg hoeven reizigers in bus, tram en trein vanaf vandaag geen kaartje meer te kopen. Luxemburg is het eerste land dat openbaar vervoer gratis maakt voor iedereen. Het kostenloze ov zou de files moeten verminderen en het milieu moeten verbeteren.

Uit onderzoek is gebleken dat Luxemburg bij de absolute top hoort als het gaat om de meeste files ter wereld. En dat voor een land met maar 600.000 inwoners waarvan een zesde in de hoofdstad woont. Ongeveer 400.000 mensen reizen dagelijks naar de stad, vanuit omringende landen, waardoor de files ontstaan.

Een op de vijf Luxemburgers gebruikt het openbaar vervoer. Daarnaast hebben mensen in Luxemburg per persoon meer auto’s dan andere mensen in Europa. De minister van Mobiliteit hoopt dat de Luxemburgers door het gratis reizen hun auto laten staan.

Gratis OV gaat de regering van Luxemburg jaarlijks zo’n 41 miljoen euro kosten. Daarnaast trekt de regering de komende jaren ook nog vier miljard euro uit voor verbetering van bus- en treinverbindingen.

Bron: NOSJammer boyz, geen DM slidings meer: Kylie en Travis Scott zijn blijkbaar weer een item

Kijken: de eerste trailer van Vis a Vis – El Oasis is hier!