in

Volgens onderzoek krijgen vrouwen HOOFDPIJN van werken met mannen

Woman-with-headache-11

Vrouwen die op het werkplek omringt zijn door mannen zijn die hele die-hards. #SuperWomans

Een studie heeft aangetoond dat vrouwen regelmatig helemaal lijp worden als ze veel samenwerken met mannen. Not in a good way too.. De focus van de onderzoekers uit Indiana (VS) lag op beroepen waar ongeveer 15% van de werknemers vrouwelijk is. Daar zijn voorbeelden genoeg van, ook hier in Nederland.

Zo gaat de studie in zijn werk
De studie draait rond het hormoon cortisol, beter bekend als het stresshormoon. Het niveau van cortisol in je lichaam schommelt normaal gedurende de dag. Onderzoekers hebben aanvullende data uit een andere studie gebruikt. Hier kregen de deelnemers een kleine hoeveelheid van het hormoon toegediend. Dit gebeurde op verschillende tijdstippen: bij het wakker worden, 30 minuten na het opstaan, tijdens de lunch en voor ze gingen slapen.

Het resultaat?
Wat is nu precies de conclusie? Vrouwen in een werkomgeving waar de meerderheid mannelijk is, hadden een ongezond patroon doorheen de dag. Ze kampen vaak met verschillende issues zoals afzondering van hun collega’s en hebben twijfels of ze de job wel aankunnen. Deze problemen brengen de nodige stress met zich mee en zo is het hormoon onregelmatig aanwezig in de hersenen. Dit zorgt op zijn beurt dat je sneller vatbaar bent voor ziektes.Martin Scorsese komt binnenkort met een keiharde serie genaamd ‘Vinyl’ op HBO

Kim Kardashian en Amber Rose hebben na meeting op afgelopen maandag geen beef meer