in

Vader na 2x scheiding in depressie, dakloos, herpakt zich en is nu MMA vechter

Capture

Dit is het verhaal van Keith Rocheville (40) uit St Louis.

Een vader van vier kinderen bij 2 verschillende vrouwen. Hij raakte in 2013 achter met het betalen van alimentatie aan zijn toenmalige Ex vrouw. Hij kwam hierdoor in een hoop problemen te zitten toen de achterstand zo hoog opliep dat justitie het berekende als een misdrijf. Hij raakte alles kwijt van huis naar rijbewijs. Hij heeft op een gegeven moment zelfs 6 weken vast gezeten. Zijn vrouw met dochter van 11 en zoontje van 8 heeft hij al jaren niet meer gezien. Hij heeft geprobeerd om contact op te zoeken met zijn kids maar tevergeefs. Hij raakte helemaal van de baan en kwam in een psychische instelling te zitten.

Capture

‘I was depressed, in the worst ways,’ vertelt hij. ‘I couldn’t leave the house. I basically stayed in a room all day, walked to the corner if I bummed $5 from my mom. I was 38. Pathetic.’

Zijn oudste twee jongens van 16 en 17 spreekt hij nog wel regelmatig. Langzaam maar zeker krabbelde hij uit zijn depressie. Hij ging een relatie aan met een oude vlam maar dat liep niet zoals verwacht. Hij was ongelukkig op een gegeven moment en wou van de relatie af. Hij vond dat ze gewoon niet bij elkaar paste. Toen hij op een huisfeest in slaap was gevallen zag zijn vriendin allemaal SMS berichten in zijn telefoon. Een paar berichten naar zijn ex en een aantal berichten naar een vriend waarin stond dat hij op het punt stond om zijn biezen te pakken en te vertrekken. Dat viel niet goed bij zijn vriendin.
Ze riep een paar biker vrienden erbij en die sloegen hem half dood. Schouder uit de kom, 2 gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen.

‘So I woke up to being carried by each limb by a man, floating across the lawn,’ zegt Keith. They tossed me in the gravel drive and it was dead quiet. They just started stomping me in silence. All I could do was cover my face.’

Nu was hij dakloos, lag hij in de kreukels en kon hij geen kant meer op. De pak slaag die hij kreeg van de bikers heeft hem direct van de drank afgeholpen. Hij sliep hier en daar bij wat vrienden. Zijn oudere broer haalde hem op een gegeven moment terug naar L.A. Daar kon hij moeilijk werk vinden dus belande hij snel weer terug in St. Louis.

‘I ended up coming back to St. Louis and I stayed with some people I had met,’ zegt hij. ‘That’s when I started to train. I ran in the mornings and I ran at night. I would do push-ups and just body weight exercises at home twice a day, at least once at worst.

2FD279D200000578-3384607-image-a-31_1452035625014

Bij de nieuwe koppel waar hij verbleef begon hij heel gezond te leven. Vanwege een ziekte bij één van zijn nieuwe huisgenoten werd daar heel gezond gekookt en gegeten. Hij vond daarna zijn echte keerpunt toen hij zich verdiepte in de script van Sylvester Stallone voor de film Rocky. Dat motiveerde hem zo erg dat hij begon te trainen. Hij viel 30 kilo af tijdens het trainen. Hij begon te boksen en maakte vrienden met mannen die amateur worstelaars ‘WWE style’ wilden worden.

2FD279FD00000578-3384607-Having_a_go_Keith-a-50_1452036512638

Op een gegeven moment kreeg hij een aanbod van iemand die de Cage of Champions tournament in Jefferson City organiseerde. Hij raakte verzeild in de wereld van MMA en stapte zelfs in de ring. Hij verloor helaas zijn eerste gevecht maar dat stopte hem niet om door te trainen.

‘I lost… I was too eager to prove myself and I just was off my time,’ he says. ‘I didn’t have any discipline. I had two years worth of emotion bottled up into walking into the octagon.’

Maar goed, waar een wil is is gelukkig een weg en Keith is heel erg goed bezig. Hij wacht momenteel nog een rechtszaak af waarbij hij moet voorkomen dus er bestaat een kans dat hij weer eventjes vast komt te zitten vanwege alimentatie achterstand. Hij verdient nu ongeveer $350 per week en betaald daarmee wat hij maar afbetalen en bekostigen kan.

‘I am emotionally 200 per cent better. My spirit is in a good place, it’s just not the same without my kids to share it with.’Het vrouwelijke toiletpoppetje draagt dus geen jurkje, maar wat wel?

#HolyShit: Brits stel ‘ontvoerd en gemarteld’ door kannibalen