in

Utrecht: Vrouw vindt blok goud van 9 kilo en geeft het terug aan de eigenaar

UTRECHT – De eigenaar van een verloren blok goud is dolblij nu het peperdure geval is gevonden. Een jonge moeder bracht de staaf naar het politiebureau in Utrecht en strijkt daarmee de beloofde 25.000 euro op. „Het vindersloon komt zeer, zeer, zeer goed terecht”, aldus de uitzinnige eigenaar.

De vrouw had de staaf eerder deze week gevonden en meteen veiliggesteld. De staaf zat in een grijze transporterbox dat uit een transportwagen is gegleden omdat de achterdeur niet goed dichtzat. De legering van goud met koper, zink en nikkel is tussen de 200.000 en 235.000 euro waard. De bijrijder kwam er pas achter toen ze al op de A2 richting Den Bosch waren.

De politie van Utrecht plaatst het geheel op Facebook met de volgende caption:

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn maar van de week was een chauffeur een goudstaaf kwijt geraakt in Utrecht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Na de persbericht van verschillende media heeft de eerlijke vinder contact opgenomen met de politie.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De collega’s zijn bij de vinder op bezoek geweest en hebben de goudstaaf inbeslag genomen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eigenaar heeft na het tonen van een bewijs van eigendom de goudstaaf terug gekregen.

De eigenaar van de goudstaaf heeft de jonge moeder ontmoet op het politiebureau en had daar het volgende over te zeggen:

“Een prachtmens, die er gewoon nog niet aan toe was gekomen om naar de politie te gaan. Ze was natuurlijk ook een beetje zenuwachtig, want ja, het nieuws over het vindersloon van 25.000 euro was natuurlijk ook als een lopend vuurtje gegaan.”

De eigenaar van het goud is stellig: “Wij lazen al op sociale media dat mensen niet geloofden dat het vindersloon zou worden uitgekeerd. Nou, ik heb nieuws voor al die criticasters: wij konden het geld niet gelijk overmaken toen we haar troffen, omdat het zondag was, maar maandagmorgen om 09.00 uur is het eerste wat wij doen deze mevrouw het vindersloon geven. Zij verdient het dubbel en dwars.” Hoewel hij een paar dagen in de rats zat, is de eigenaar heel erg te spreken over de afloop. “Kijk, de verzekering had het vast en zeker uitbetaald, daar geloof ik wel in. Maar dat de degene die onze box vond zich nu meldt, geeft weer wat vertrouwen in de mensheid. Ik ben daar echt heel blij mee. Wat dat betreft is het een geluk bij een ongeluk.”

Bron: TelegraafVeronica gaat titelgevecht Rico Verhoeven en Badr Hari live uitzenden

Kijken: Volkswagen Golf 7 knalt even met 354 km/u over Duitse Autobahn