in

Undercover in Nederland: donkere jongens niet welkom in Bredase kroegen

Undercover in Nederland heeft vijf Bredase kroegen bezocht en kwam erachter dat de groep met drie donkere mannen nergens welkom is. De groep van drie Marokkanen was in twee van de vijf kroegen welkom en de blanke mannen waren overal welkom.

De ‘kroegentocht’ begon in Proost. Daar mochten de blanke mannen zonder problemen doorlopen. De Marokkanen moesten hun identiteitsbewijs tonen, maar waren wel welkom. De donkere mannen mochten niet naar binnen vanwege hun leeftijd.

Bij Bar-dancing Peddels waren de donkere mannen duidelijk niet welkom. “Ik ken jullie niet. Jullie zijn mijn publiek niet”, zei de uitsmijter. De Marokkanen waren ook niet welkom om dezelfde reden. De groep blanke mannen kwamen zonder problemen binnen. Zij waren ook nog nooit eerder in deze kroeg geweest.

Bij Café Walkabout werd de groep donkere mannen gevraagd om een studentenkaart. De andere groepen werd niks gevraagd en konden doorlopen.

Bij discotheek Kerkplein liet de uitsmijter aan de groep Marokkanen weten dat hij de groep te groot vond. Tegen de donkere mannen zei de uitsmijter dat er geen speciaal feest is en dat zij daarom niet welkom zijn. De blanke mannen konden zonder problemen doorlopen.

Bij café Janssen werden de Marokkanen en de donkere mannen de toegang ontzegd, omdat er ‘alleen kakkers binnenkomen’. De blanke mannen liepen naar binnen zonder enige vorm van vraagstelling.

Burgemeester Paul Depla laat weten zich in te kunnen leven in de reacties van de donkere jongens. “We willen een stad zijn waar iedereen welkom is. Ik kan me de boosheid en de teleurstelling van de jongens heel goed voorstellen. Als je stelselmatig wordt geweigerd, voelt dat niet goed. Niemand mag zich in Breda een tweederangs burger voelen.”Bron: CrimeDocsNL
Beeld credit: SBS6 Undercover NederlandMarokkaanse tv-show geeft slachtoffers huiselijk geweld make-up tips (video)

Conor McGregor plaatst ‘Opponents Before and After Beating Them’ video op Youtube