in

Twitter transformeerde Microsoft’s AI chatbot tot racistische douchebag

Microsoft onthulde een paar dagen geleden een Twitterbot met de naam Tay die voorzien is van AI ‘kunstmatige intelligentie en alles ging fout #LMFAO!

De internet trolls sprongen er METEEN bovenop en lieten het niet meer los. Het lukte ze om Tay binnen één dag te veranderen in een racistische douchebag die de wereld wilde overnemen met Trump als leider, alle feministen moesten op de brandstapel en de holocaust heeft nooit plaatsgevonden. Wij moeten er stiekem om lachen maar het is echt erg … haha.

Er werd enorm veel publieke data gepompt in Tay zodat ze goed kan reageren op mensen. De bedoeling was dus om meer te leren door te communiceren met het grote publiek alleen ging dat een beetje heel erg fout. Microsoft zag zich genoodzaakt de bot binnen een dag offline te halen en een flink aantal van de duizenden Tweets te verwijderen omdat ze echt niet door de beugel konden.

Twitter-gebruikers hebben flink wat controversiële uitspraken richting Tay gegooid en daar heeft ze helemaal de VERKEERDE lering uitgetrokken. Kijkt u maar…

Het begon allemaal met dit soort Tweets:
Begin

Totdat de trolls doorkregen dat ze dit konden doen:
2

En het resultaat daarvan was:
2779_5aaa33b460_1

1

2779_5aaa33b460_2

screen shot 2016-03-24 at 10.48.22

screen_shot_2016-03-24_at_11_14_23Post fight interview met tiener die Katt Williams Man Handelde en meer!

Harra dropt een dikke video voor t’ Straatleven