in

Tweede Kamer stemt in met gecontroleerde wietteelt!!!!!!

purple_kush_clutch

Het was heel erg spannend allemaal maar het is D66 toch gelukt om een nipte meerderheid met zich mee te krijgen in de tweede kamer.

Tijdens een hoofdelijke stemming was een meerderheid van 77 Kamerleden voor het wetsvoorstel.

De grote partijen die toch tegen hebben gestemd waren de VVD, CDA, PVV, ChristenUnie en SGP. Deze partijen zijn gewoon partypoopers en moeten gewoon helemaal hun snuit drukken voortaan.

De partijen waar wij sowieso mee verder willen zijn de PvdA, SP, GroenLinks, 50PLUS en de Partij voor de Dieren. Deze partijen hebben allemaal voor gestemd.

Wiet zou voortaan alleen geteeld moeten worden door kwekerijen die onder de controle staan van de overheid. Dat is het plan van D66. Coffeeshops kunnen dan alleen nog van die kwekerijen kopen

“Dit is een belangrijke stap om een einde te maken aan een impasse die al veel te lang duurt”, zegt D66-Kamerlid en indiener van de wet Vera Bergkamp in een reactie. “Hiermee komt een einde aan het scheve gedoogbeleid waarbij je wel wiet mag verkopen, maar niet mag telen.”

Het heeft één en al voordeel voor de maatschappij. Minder criminaliteit. Het zal heel veel werkgelegenheid met zich meebrengen. De gebruikers van cannabis zullen een gezondere product voorgeschoteld krijgen straks als er allemaal regels zijn waar de kwekers zich aan moeten houden.

De wet moet nog door de Eerste Kamer worden aangenomen. Of daar een meerderheid voor het voorstel zal zijn, is niet bekend.

Bron: NUCash Me Ousside girl heeft beef met Soulja Boy op Twitter

De BBC doet even voor hoe je Wilders moet kantelen tijdens een interview