in

Twee psychotische films uit 2017 die je echt gezien moet hebben

We hebben het over MOTHER! & The killing of a sacred deer

Laten wij beginnen met “MOTHER!” wat geregisseerd is door Darren Aronofsky. De hoofdrollen worden vertolkt door Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer en Domhnall Gleeson.

OUTBRAIN_VIDEO_AD

In het begin krijg je helemaal geen hoogte van deze film, komt soms ook een beetje langdradig over maar als de shitstorm eenmaal inslaat begint alles beetje bij beetje duidelijk te worden. Je moet ook echt een gek zijn om zoiets te bedenken.

Het gaat over een stel die een vrij rustig bestaan lijkt te leiden. Het gaat hier in de eerste instantie over een schrijver “Javier Bardem” en zijn vrouw “Jennifer Lawrence”. Als er op een dag onuitgenodigde gasten hun huis binnenkomen, wordt dat rustige bestaan ernstig verstoord. Het gevolg is dat de relatie van het stel danig op de proef wordt gesteld. Vooral “Jennifer Lawrence” lijkt het moeilijk te hebben met de onuitgenodigde gasten.
Zodra er steeds meer en meer mensen naar het huis komen, wordt het geheel steeds meer bizar. Vanaf het begin al hintjes van bovennatuurlijke krachten en Michelle Pfeiffer kan je wel wat aandoen in deze film. Haar rol is zo onsmakelijk mogelijk overkomen en dat is meer dan gelukt hier.

Als je geduld hebt en even lekker wilt uitrusten op de bank met een goede film is dit zeker een aanrader. De laatste scenes van deze film zijn ECHT een mindfuck te noemen.

The killing of a sacred deer is ook zo een psychotische film. De hoofdrollen worden vertolkt door Colin Farrell, Nicole Kidman en Barry Keoghan.

Er gebeuren totaal onverwachte dingen in. In het begin krijg je zelfs een ongemakkelijke gevoel van de relatie tussen Colin Farrell en Barry Keoghan. Je zit er echt sceptisch naar te kijken met een dubbel gevoel, een wat the fuck is er aan de hand hier tussen die twee, gevoel.

Deze film ontwikkelt ook stap voor stap dus je moet een beetje geduld hebben om amazed te worden uiteindelijk. Je kan je zo een werkelijkheid echt amper voorstellen. De keuzes die tussen moeder en vader worden gemaakt als ze eenmaal onder druk staan zijn echt harteloos. Een erotisch momentje tussen Nicole Kidman en een collaga van de chirurg Colin Farrell is ook erg wtf gewoon. Je kijkt op een gegeven moment echt met een open bek naar hoe dit verhaal zich ontplooit.

Wij willen natuurlijk niet teveel weggeven maar het is uitermate dramatisch wat er gebeurd in deze film. Er wordt ook ontzettend goed in geacteerd en het gespeelde “autisme” spat er van af bij alle acteurs die hier een rol in spelen. Je krijgt voornamelijk ook echt medelijden met de kinderen die hun rollen ook erg goed vertolken!

Het einde is dan ook echt een mindfuck van jewelste.Juicy Justes heeft dit keer de perfecte “Morning After Meal” voor een XTC/ MDMA kater

Ik ging het Franse legioen in omdat ik geen kant meer op kon in Nederland