in

Twee agenten taseren man 50 keer en worden nu verdacht van moord met voorbedachte rade

Credits: Oklahoma State Bureau of Investigation

Twee politieagenten uit Oklahoma zijn veroordeeld voor moord met voorbedachte rade, nadat zij een man vijftig (!) keer hebben getaserd. Hij overleed twee dagen later aan zijn verwondingen

Het incident speelde zich af op 4 juli vorig jaar. Politieagent Joshua Taylor (25) en Brandon Dingman (34) afkwamen op een melding, waar een man zich vreemd zou gedragen. De twee kwamen aan op het plaats delict, waar een 28 jarige man, Jared Lakey, de orders van de politie niet opvolgde. De twee besloten samen hun taser te gebruiken en gaven de man meer dan 50 stroomschokken.

via GIPHY

Een andere agent schoot nog te hulp om Lakey in te rekenen. Na de aanhouding stopte hij met ademen en verloor hij zijn bewustzijn. Hij is daarna direct naar het ziekenhuis in Oklahoma City vervoerd, waar hij na twee dagen, op 6 juli, overleed. De advocaat van de overleden Lakey claimde dat de politieagenten beweerden dat het wapen maar vier keer is gebruikt, terwijl de bodycam van één van de agenten alles had opgenomen.

Een jaar later, afgelopen woensdag, heeft de officier van justitie arrestatiebevelen uitgevaardigd voor de twee agenten. Ze gaven zichzelf aan op donderdag 2 juli en worden nu beschuldigd van moord met voorbedachte rade.

Volgens de rechtbank was het gebruik van de tasers ‘onnodig’, gevaarlijk’ en heeft het bijgedragen aan de moord op Lakey. De twee agenten werden vrijgelaten met een borgsom van $250.000, maar als ze worden veroordeeld, zouden ze 10 jaar gevangenisstraf krijgen.Geslachtsaanduiding wordt geschrapt op ID-kaarten

Heftig: Politie vindt 400 duizend euro na klacht over stankoverlast