in

Tussendoortje: MDMA schijnt kankercellen actief te bestrijden

taking pill

Als je in het weekend een pilletje hebt geslikt, heb je de dagen erna misschien last van een klein dipje. Maar wat maakt dat nog uit als je weet dat deze pilletjes kanker kunnen bestrijden?

Onderzoekers uit Birmingham constateerden in 2011 dat MDMA, een van de werkzame stoffen in XTC, bloedkankercellen kan doden. In 2006 deden zij hier al onderzoek naar, maar toen bleek dat de dosis MDMA voor het aanvechten van de kankercellen te hoog zou zijn. Deze dosis zou een mens fataal worden, maar inmiddels hebben ze de effectiviteit van de pillen kunnen verhogen, waardoor nog maar 1 gram van de gemodificeerde XTC nodig zou zijn om verschillende soorten kanker te kunnen bestrijden.

“We hebben geconstateerd dat de MDMA die in XTC zit, in het geval van sommige vormen van kanker (met name leukemie), 100% van de kankercellen kan uitroeien,” vertelde hoofdonderzoeker John Gordon van de universiteit van Birmingham aan de BBC.

Lees ook: Openlijke drugshandel online is Booming

De MDMA bleek aangetrokken te worden tot de vetmembranen in de kankercellen, waardoor de cellen hun “harde structuur” zouden verliezen. Hierdoor breekt het membraan af en sterft de cel.

Momenteel is dit alleen nog in testbuisjes en op dieren getest en volgens Gordon zal het zeker nog tien jaar gaan duren voordat dit op mensen getest zal kunnen worden. Ze willen de pilletjes nog zo goed mogelijk aanpassen, zodat er geen risico is op verdere schade voor mensen. Hierbij gaat het er met name om dat de andere (psychoactieve) effecten van de MDMA zo laag mogelijk worden gehouden, zodat enkel en alleen de kankercellen worden aangepakt.

Bron: Motherboard

Vergeet ons niet te liken op Facebook om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjesWat vinden jullie van de nieuwe Tattoo van Chris Brown?

Amber Rose & Blac Chyna krijgen eigen reality show bij MTV