in

Tussendoortje: Is het tijd om MDMA te legaliseren???

1340632620_1340523863_xtc_Novum_Fons-Sluiter

Niet alleen zou de schade voor de gezondheid minimaal zijn, de drugs kunnen zelfs antidepressiva vervangen en helpen bij het afkicken van verslavingen. Dat stellen wetenschappers na uitgebreid onderzoek.

Teri Krebs, een Amerikaanse neurowetenschapster en Pål-Ørjan Johansen, een klinisch psychiater, publiceerden in Nature en The Lancet een studie naar de effecten van MDMA. Daaruit bleek dat het gebruik van psychedelische drugs en paddenstoelen de kans op psychische problemen niet vergroot.

Lees ook: Wat is MDMA eigenlijk, en wat doet het met je?

Het tweetal bestudeerde gegevens van 135.000 patiënten van wie er 19.000 psychedelica hadden gebruikt. Alcohol was de grootste veroorzaker van gezondheidsproblemen en bleek bovendien veel verslavender dan drugs als MDMA. ‘Meer dan 30 miljoen Amerikanen hebben psychedelische drugs gebruikt en er is weinig bewijs van gezondheidsproblemen’, stelt Johansen.
MDMA en paddenstoelen zijn ‘net zo veilig als fietsen of voetballen’, zeggen de twee onderzoekers. ‘Ziekenhuisopnamen en ernstige verwondingen zijn extreem zeldzaam. In het algemeen zijn psychedelica niet schadelijker dan andere activiteiten’.

Ze krijgen steeds meer bijval van andere wetenschappers, zoals professor David Nutt, die tot voor kort de Britse regering adviseerde over drugsbeleid.

Dat is niet zo gek, aangezien er geen enkel bewijs wordt gevonden voor gezondheidsschade door de drugs, ook niet op de lange termijn. Daarnaast blijken MDMA en psilocybine (dat in paddenstoelen zit) een aantal positieve eigenschappen te hebben. Zo zijn ze erg doeltreffend bij de behandeling van verslavingen aan alcohol en roken. Ook hebben terminale patiënten en mensen met parkinson er baat bij. Bovendien zijn psychedelica een gezonder alternatief voor antidepressiva.

Lees ook: MDMA schijnt kankercellen actief te bestrijden#SMHF: Damens en heren wij presenteren de blanke Chief ‘Shmurda’ Keef

#HolyShit: 50 Cent wordt weer aangeklaagd en dit keer voor 200 miljoen