in

Tussendoortje: Canadese koppel maakt een enorme woonboot in de wildernis

[hdvideo id=1104]

Canadees koppel Wayne Adams en Catherine King zijn de trotse eigenaren van ‘Freedom Cove’, een kleurrijke drijvende woning voor de kust van Tofino in British Columbia.

De unieke structuur bestaat uit 12 platformen, ondersteuning van houten gebouwen, kassen, een vuurtoren, en woonruimtes die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van houten paden. Freedom Cove is bijzonder omdat het zelfvoorzienend is op elke mogelijke manier.

Freedom-Cove-Tofino3-550x364

Adams en King, wonen samen met hun twee kinderen op Freedom Cove sinds het gebouwd werd in 1992. Ze zijn erin geslaagd om een ​​volledig leven te leiden zonder de hulp van de ‘mainstream’ beschaving. Ze groeien het hele jaar door groenten en fruit in verschillende kassen, het genereren van elektriciteit gaat door middel van zonnepanelen en fotovoltaïsche energie generatoren.

Water is ook geen probleem – het echtpaar gebruikt regenwater tijdens de winter en uit een nabijgelegen zoet water waterval halen ze in de zomer water om te drinken en wassen. Kippen houden doen ze niet meer omdat het een groot aantal verschillende roofdieren trok die ze liever niet over de vloer hebben.

Ze benoemen het project als steeds ontwikkelend, en lijken heel gelukkig in hun levendig ecosysteem met herten, otters, wolven, vogels en natuurlijk ongedierte. Een rat van 15 kilo en zijn vriendjes bijvoorbeeld is hun grootste probleem. Volgens Adams knagen ze regelmatig aan de fundamenten van hun drijvende huis.

Freedom-Cove-Tofino2-550x366Mixtape: Miggs de Bruijn – Miggstape

Heineken – Dream Island