in

Tsjernobyl held pleegde zelfmoord na het zien van de serie

Een Tsjernobyl ‘liquidator’ die hielp bij nucleaire opruiming, pleegde zelfmoord na het kijken van de serie omdat het pijnlijke herinneringen opriep over hoe autoriteiten hem verwaarloosden.

A sad story dit. Hij voelde zich genaaid door autoriteiten omdat ze gedwongen moesten verhuizen naar een kleine hostel met vijf kinderen en werd verder geweigerd voor het verkrijgen van een sociale huurwoning. Dit is de beste man altijd bijgebleven over de jaren waarin zijn gezondheid ook rap achteruit ging. Hij was een van de eersten ter plaats om te helpen bij de ramp. Hij was destijds gewoon een vrachtwagenchauffeur.

credit: east2west news

Hij moest na de ramp tot heden steeds naar het ziekenhuis vanwege zware hoofdpijnen. Daarnaast stortte de man ook regelmatig in elkaar vanwege gezondheidsproblemen. Het enige wat hij overhield aan de ramp en naast zijn pensioen, was een extra uitkering van ongeveer 40 euro per week.

Hij stond echter wel op een lijst voor een woning na de ramp maar kwam na tien jaar erachter dat hij van de lijst was verdwenen. Hij heeft tot heden gevochten om weer op deze lijst geplaatst te worden voor een passende woning maar zonder succes.

Nagashibay Zhusupov, 61, sprong van het dak van een flat van vijf hoog nadat hij de serie met tranen in de ogen had afgekeken. Het was gewoon te pijnlijk voor hem om aan te zien verklaarde zijn 25-jarige dochter Gaukhar.

Nadat je dit soort dingen leest en weet zie je pas echt in hoe pijnlijk het is (geweest) voor mensen die direct waren betrokken bij deze vreselijke ramp.

credit: east2west news

R.I.P sir Nagashibay Zhusupov ❤️Man wordt geskot voor tweede date omdat hij niet betaalde voor diner

HolyShit: US Airforce zegt doe maar niet of anders! tegen Area 51 bestormingsplan