in

Trailer: Meest controversiële film van 2019 – The Painted Bird

Ging niet zo goed tijdens de eerste screening en première van deze film bij de Venice Film Festival dit weekend. Het had een super negatieve effect op de aanwezigen…

Er was blijkbaar een man die een hele reeks trappen af strompelde en probeerde te ontsnappen, een “goed geklede vrouw” die uiteindelijk haar buurvrouw in de bioscoop een mep verkocht, zodat ze sneller kon wegkomen, en nog eens 12 aanwezigen die zich opstapelden bij de uitgang, voor een deur die maar weigerde te openen.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Pools-Amerikaanse schrijver Jerzy Kosinski (Nederlandse titel: De geverfde vogel) en is geheel gefilmd in zwart-wit. In tegenstelling tot het boek speelt het verhaal zich niet af in Polen, maar in een niet nader gespecificeerd Oost-Europees land.

De film verhaalt over een joodse jongen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog door zijn ouders bij een oude vrouw wordt ondergebracht om aldus zijn overlevingskansen te vergroten. Wanneer de vrouw echter overlijdt, is de jongen plotseling geheel op zichzelf aangewezen. Tijdens zijn zwerftocht over het platteland wordt hij voortdurend in zijn bestaan bedreigd door de vijandige, bijgelovige plattelandsbevolking enerzijds en de wrede, gewelddadige Duitse en Russische militairen anderzijds.

Het klinkt verschrikkelijk … maar uhm, ik moet het zien want de trailer is ja, super apart om het maar zo te zeggen. Hoe, wat en waar deze film uiteindelijk uitkomt is niet bekend nog.Oma, 83, gebruikt Tinder voor casual sex met jongere mannen

Spaanse boer schiet op Engelse Veganist na het bevrijden van 16 konijntjes