in

Trailer: “Cuck” is een angstaanjagende film over een Incel met duistere gedachten

FYI: Een incel is iemand die voor langere tijd geen seksuele handelingen met een ander verricht, maar dat wel zou willen – dit in tegenstelling tot vrijwillig celibaat, ascese of seksuele onthouding.

We krijgen binnenkort echt een hele duistere movie te zien waar menig maag van gaat draaien. De trailer is opzicht al vrij schokkend.

De trailer vertoont Ronnie die zittend in zijn donkere slaapkamer omringd is door Amerikaanse vlaggen en militaire pamfletten, kijkend naar online video’s van extreem rechtse commentatoren, waaronder zijn favoriet, Chance Dalmain (Travis Hammer), terwijl hij raast over de ‘gevaren’ van immigratie en diversiteit.

In één van die rants vraagt Chance aan zijn publiek:

Are you ready to take the red pill? Or are you just another cuck?’ Cuck is derived from cuckold, an old-fashioned term for a man whose wife has sex with other men.

Het is een tactiek die vaak wordt gebruikt door conservatieven om mannen te beledigen omdat ze zwak of verwijfd zijn, en zou daarom mensen (incels) zoals Ronnie aanmoedigen om alles te doen wat in zijn macht ligt om te bewijzen dat hij dat niet is.

Bovendien verwijst de zinspeling op de ‘Red Pill’ van The Matrix naar het geloof van incels dat alleen zij de waarheid kunnen zien. Dat de samenleving oneerlijk is opgezet tegen mannen zoals zij.

Ronnie woont nog steeds bij zijn moeder, hij voelt zich vervreemd van de samenleving en zet regelmatig aan tot haatuitingen tegen minderheidsgroepen.

Cuck lijkt een angstaanjagend inzicht te bieden in de wereld van de incelcultuur. De film wordt op 4 oktober uitgebracht en dan is het even zoeken waar we deze kunnen bekijken.Kijken: Arme Hansie stuurt $40.000 naar vrouw die hij nog nooit heeft ontmoet

Het laatste seizoen van ‘Vis a Vis’ staat binnenkort op Netflix