in

Toegewijde zoon beklom elke dag ziekenhuismuur zodat hij bij zijn stervende moeder kon zitten

Terwijl een Palestijnse vrouw met COVID-19 en leukemie in het ziekenhuis lag, klom haar toegewijde zoon elke dag naar haar raam om haar te zien voordat ze stierf.

In Palestina zijn er meer dan 10.923 bevestigde gevallen van coronavirus geweest, met 67 doden. De 73-jarige Rasmi Suwaiti is afgelopen donderdag 16 juli overleden na een verblijf op de intensive care van het Hebron State Hospital.

Ze stierf niet lang na een onverwacht bezoek van haar zoon, Jihad Al-Suwaiti. Nadat zijn moeder echter in het ziekenhuis was opgenomen, mocht hij het gebouw niet binnen om haar te zien, dus besloot hij de muur te beklimmen en op haar vensterbank te gaan zitten.

Het hartverscheurende beeld van de zoon genaamd Jihad werd gedeeld door Mohamad Safa, een mensenrechtenactivist en vertegenwoordiger van de Verenigde Naties. Hij schreef:

‘De zoon van een Palestijnse vrouw die besmet was met COVID-19 klom naar haar ziekenhuiskamer om daar elke avond te zitten en zijn moeder te zien totdat ze stierf.’

De afbeelding, samen met een aangepaste illustratie, heeft sinds de publicatie op 18 juli meer dan 205.000 likes en 76.000 retweets verzameld, meldt MailOnline.

De 30-jarige, uit de stad Beit Awwa, ‘bracht het grootste deel van zijn dag daar door’, vertelde een ziekenhuisfunctionaris aan lokale media, eraan toevoegend dat Jihad: ‘de toestand van zijn moeder van buiten het raam observeerde en pas naar beneden kwam toen hij ervan was overtuigd dat zijn moeder diep in slaap was ‘.

Jihad vertelde zelf aan The Arabic Post:

Om 20.00 uur ging ik naar buiten … om haar spullen te brengen, waarna personeel van het ziekenhuis me belde om me te vertellen dat mijn moeder erg moe werd. Toen ik probeerde haar kamer binnen te gaan; om op het laatste moment naast haar te zijn, was de deur van de afdeling gesloten, dus ik klom naar het raam van haar kamer en keek naar haar vanachter het glas tot ze haar laatste adem uitblies.

Ik zat hulpeloos achter het buitenraam van de intensive care-kamer … Ik voelde het uiterste onvermogen om iets te doen om haar te redden, toen stierf ze en verliet me.

Jihad was volgens zijn familie ‘boos en geschokt’ na de dood van zijn moeder, maar ‘nu lijkt hij het te hebben geaccepteerd’. Hij en zijn twee broers hebben haar ‘s nachts in Beit Awwa begraven,’ omdat we geen bijeenkomsten willen en het virus naar onze samenleving willen verspreiden … godzijdank voor alles ‘.

Jihad heeft naar verluidt ook een brief aan de regering geschreven waarin hij vraagt om verdere actie op het gebied van publieke bewustwording rond COVID-19. ‘Mensen zijn arm en verward, en sommigen geloven niet dat er een virus is’, schreef hij.WTF: Macron’s plannen voor Frankrijk gefinancierd van ONS GELD

Man wint 22 miljoen en geeft helft aan beste vriend, na afspraak van vroeger