in

Tientallen Hells Angels vrij nadat ze ‘omerta’ respecteren en niet snitchen

FYI: Check ons elke dag voor het meest opmerkelijke nieuws & entertainment nieuws vanuit de hele wereld

In Portugal zijn tientallen Hells Angels vrijgelaten nadat ze zich maandenlang hielden aan hun ‘omerta’ of zwijgplicht. Ze worden verdacht van een raid op een lokaal waar rivalen van de Bandidos vergaderden. Slechts één verdachte moet van het gerecht wel in de cel blijven. De Belg Dirk B. wordt verdacht van poging tot moord.

Tientallen Hells Angels hebben in 2018 een ravage aangericht in een restaurant in Loures, een gemeente in de buurt van Lissabon. Ze zijn naar binnen gestormd met messen, bijlen en wapenstokken en raakten slaags met leden van “Red & Gold”. De president van “Red & Gold”, de extreem-rechtse Mário Machado, zou goede banden hebben met motorclub ‘Bandidos’, de aartsvijanden van de Hells Angels.

Het schijnt dat de Hells Angels vier mensen probeerden om te leggen tijdens deze raid. Veel mensen raakten zwaar gewond. Er was na de aanval ook niks overgebleven van het restaurant. Compleet vernield die tent. Er is een vermoeden dat het te maken zou hebben met een oorlog over de controle van illegale wapen- en drugshandel. Ze waren al weg toen de politie uiteindelijk arriveerde.

In de nasleep van deze bomrush startte het Portugese gerecht een grootschalig onderzoek. Daarbij kwamen 89 verdachten in het vizier, van wie er 37 in voorhechtenis kwamen te zitten. Niemand zou echter gesnitched hebben of op vragen van de politie geantwoord hebben.

Onlangs besliste de rechter dat het verstandig was om 33 verdachten vrij te laten. Nog vier andere Hells Angels zijn van hun enkelband af en opnieuw vrij.

De meeste van de Hells Angels worden beschuldigd van diefstal, geweld, het bezit van verboden wapens en drugshandel, en deel uit te maken van een criminele organisatie. Er is geen datum vastgesteld voor hun proces, als die er überhaupt komt.

De situatie van de Belg is anders, die wordt verdacht van poging tot moord en blijft gewoon vastzitten. Het gerecht vreest dat hij zou vluchten als ze hem laten gaan. Bovendien is hij pas later opgepakt dan de anderen, dus is voor hem de redelijke termijn nog niet verstreken.

Bron: HLNKijken: Hond gooit auto in z’n achteruit en rijdt een uur lang rondjes

Elon Musks netto vermogen daalt met $ 768 miljoen na Cybertruck onthulling