in ,

Tiener (15) overleden door overdosis xtc: ‘Geen hulpdiensten bellen, dat was de afspraak’

Een 15-jarige jongen uit het Belgische Keerbergen is overleden nadat hij vorige week in een coma belandde na een overdosis xtc. Vrienden zijn verhoord en er loopt een gerechtelijk onderzoek. Zij zouden het slachtoffer gepusht hebben om meer dan één xtc-pil te nemen. En toen de tiener onwel werd, zouden ze hebben afgesproken de hulpdiensten niet te alarmeren. Op die manier lieten ze hun vriend urenlang aan zijn lot over.

Dat meldt het AD op hun website vandaag.

Heel erg tragisch nieuws dit. De ouders, waarvan de vader zijn 44-jarige verjaardag zou vieren die dag, hebben afscheid moeten nemen van hun jongste zoon. Hij was er zo slecht aan toe dat doktoren samen met de familie hadden besloten om de machines af te koppelen. De tienerjongen overleed in de nacht van zondag op maandag.

Lees ook: Hallo, wie van jullie heeft zijn kindertrommeltje gevuld met xtc en coke in de trein gelaten?

Vrienden van de jongen hadden hem door middel van overduidelijke groepsdruk overgehaald om meerdere pillen te nemen. Toen ze zagen dat hij er slecht op reageerde sloeg de paniek toe. “Wat er ook gebeurd, we gaan niet de hulpdiensten bellen”, werd er afgesproken. Want dan zou aan het licht komen dat ze geëxperimenteerd hadden met xtc, en dát wilden ze liever niet met de politie en hun ouders delen. Wel belden ze de dealer van de pillen voor advies maar niks mocht baten. Uiteindelijk hebben ze later in de avond toch maar hulpdiensten ingeschakeld maar het bleek toen al te laat te zijn. N. was namelijk al in een coma beland.

Een jongen (16) zit nu in een gesloten jeugdinstelling. Hij wordt verdacht de XTC pillen ter beschikking te hebben gesteld. Gisteren werd een andere jongen voorgeleid. Een meisje van 16 jaar uit Duffel is vrijgelaten. Ze mag geen contact zoeken met de andere jongens.

Mensen doe a.u.b voorzichtig met drugs en vooral XTC. De zomer is hier en het is altijd tragisch om dit soort nieuws te lezen achteraf. Onze medeleven gaat uit naar de familie.Deze guy uit de UK zegt: ‘Oppervlakkige’ vrouwen maken het moeilijk om liefde te vinden

Alex zijn optreden tijdens Glastonbury is hem beroemd aan het maken