in

Telefoon opladen in halve minuut? Dit gaat de wereld veranderen!

Telefoon opladen in halve minuut Dit gaat de wereld veranderen! Fakka NL urban lifestyle blog online magazine

Een Israëlisch bedrijf zegt technologie te hebben ontwikkeld waarmee het mogelijk is in dertig seconden een telefoon op te laden. Voor een elektrische auto zouden slechts minuten nodig zijn. ‘We leven in een op stroom beluste wereld’, aldus de oprichter van het bedrijf. ‘Mensen zijn voortdurend op jacht naar een stopcontact.’

Het bedrijf StoreDot zegt dat het nanotechnologie heeft toegepast om kunstmatige moleculen te verbinden. Daardoor kon een batterij worden ontwikkeld die veel meer energie in veel kortere tijd kan opslaan.

Het prototype van de batterij is nog veel te groot om in een mobiele telefoon te gebruiken, maar volgens het bedrijf uit Tel Aviv kan het in 2016 een batterij op de markt brengen die wel klein genoeg is. In die halve minuut zou de accu genoeg energie voor een dag kunnen opslaan.

‘Dit zijn nieuwe materialen, die nooit eerder zijn ontwikkeld’, aldus Doron Myersdorf, de oprichter en directeur van StoreDot, dat investeerders als de Russische miljardair en voetbalclub-eigenaar Roman Abramovich heeft.

Een auto laden in twee of drie minuten
Het Israëlische bedrijf heeft uit twee financieringsrondes nu 48 miljoen dollar opgehaald; geld dat onder andere afkomstig is van een toonaangevende mobiele telefoonmaker. Myersdorf weigerde tegen Reuters de naam van dat bedrijf te noemen, maar zei wel dat het Aziatisch was.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ‘nog een lange weg te gaan’, zeker wat betreft de grootte van de batterij. ‘Maar als dat probleem is opgelost is dit een zeer grote doorbraak’, aldus de directeur. Volgens hem zouden de bijzondere opladers tussen de 100 en 150 dollar gaan kosten en zo’n drie jaar meegaan.

Storedot hoopt dezelfde technologie te gebruiken om een auto-accu in twee of drie minuten op te laden, waar huidige modellen vaak een hele nacht nodig hebben om de batterij te herladen.

Bron: AD0

Eye Candy: Mooie benen maken een vrouw compleet!

Video: Eminem ft. Sia – Guts Over Fear