in

Teksten verraden criminele rapper: 12 keer levenslang

radiggs

Een kopstuk van de beruchte Amerikaanse bende Bloods is veroordeeld tot twaalf keer levenslang. Het bewijs voor zijn veroordeling leverde hij zelf: in zijn rapteksten en -video’s.

De 33-jarige Ronald Herron, alias Ra Diggs, kreeg twaalf keer levenslang en daar bovenop nog eens 105 jaar cel voor een reeks aan misdrijven waaronder drie moorden, drugshandel en afpersing.

Herron rapte over zijn leven als Blood en verhaalde over schietpartijen en het verkopen van drugs. Volgens Ra Diggs waren zijn teksten niet autobiografisch, maar daar dachten de jury en de rechter anders over. Zo vond de jury dat de tekst ‘Twice I went head-to-head with Charles Hynes’s office and never lost; I’m a boss’ wel degelijk sloegen op echte ontmoetingen met hoofdaanklager Charles Hynes. En ‘I can get you shot from a hospital bed’ was een echt dreigement, aldus de jury.

Ook dit is een van de omstreden nummers, met de titel ‘By the Gun’ van Wacka Flocka Flame met een contributie van Ra Diggs:WTF: Man overlijdt na sexs met vogelverschrikker???

Audio Push – Normally