in

Tanken na de klik is slecht voor je auto én je portemonnee

Iedereen heeft hier last van. Na de klik bij het tanken, doe je er de laatste druppeltjes nog bij om je bedrag rond te maken of simpelweg om je tank voller te maken. Het schijnt echter dat dit heel slecht is voor je portemonnee en je auto. Brian Cooler van de Roadshow geeft daar de volgende redenen voor:

Ten eerste loopt het overtollige brandstof, die je bijtankt na de klik, uit de auto via een afvoer. Die afvoer zie je gewoon zitten plus er komt geen brandstof uit je auto druppelen, dus dat is onzin, zullen velen zeggen. Blijkbaar gaat niet alle brandstof die je tankt na de klik in de auto, maar terug in de slang. Je betaalt dus voor brandstof die je niet gebruikt.

via GIPHY

Nog belangrijker: het ontluchtingssysteem van de brandstoftank kan beschadigd raken als de auto te veel brandstof bevat. De reparatie van dat systeem is duur, dus speel je (alweer) dief van je eigen portemonnee. Daarbij komt dat overtollig brandstof die de tank niet kan bereiken, gewoon verdampt. Daar heb je dus niks aan.

De laatste reden die Cooley geeft, is dat tanken na de klik je verbruik omhoog helpt. Als je niet door blijft tanken, maak je de auto dus zuiniger. Geen reden dus om door te tanken.Duitse influencer laat enorme Nazi-tatoeage boven haar doos verwijderen

Fadim Kurt slaat terug op social media na opmerking over haar borsten