in

Super Mario-game verkocht op veiling is nu de duurste videogame ooit verkocht

Credit: Nintendo/ Heritage Auctions

Een exemplaar van Super Mario Bros. is het duurste videospel ooit geworden na verkoop op een veiling voor meer dan $ 100.000.

De felbegeerde game werd verkocht na in totaal 29 biedingen tijdens een openbare veiling van vintage strips en kunst op 10 juli, gehouden door Heritage Auctions in Dallas, Texas.

De winnende bieder verzekerde uiteindelijk de aankoop van het spel voor een whopping $ 114.000 dollar. Het bod versloeg de vorige recordhouder – ook een nieuw exemplaar van Super Mario Bros. dat in februari 2019 voor $ 100.150 werd verkocht.

De reden waarom het spel voor zo veel geld verkocht is, is omdat het de best beoordeelde verzegelde Super Mario Bros.-spelcassette is die ooit op een openbare veiling is aangeboden, met een beoordeling van 9,4 uit 10. Het behield zelfs zijn originele kartonnen hangtab, een kwaliteit die verzamelaars achten als iets wat het echt super vintage maakt, meldt EuroGamer.

Credit: Heritage Auctions

Heritage Auctions verklaart het volgende over het geheel:

It was part of one of the short production runs of the game packaged in boxes with a cardboard hangtab underneath the plastic, an indication that it was part of one of the first variants produced after Nintendo started using shrink-wrap to seal the games rather than stickers.

De winnende bieder koos ervoor om anoniem te blijven, dus de duurste game ooit ligt in handen van een mysterieuze gamer.Tip: de Netflix-film “The Old Guard” is een aanrader!

Vaak natte dromen? Dit is de reden waarom het gebeurt ….