in

Studente die gevochten heeft aan frontlinie zegt dat ISIS soldaten erg makkelijk te doden zijn

Ontmoet Joanna Palani, een 23-jarige vrouwelijke strijder/ student die gevochten heeft aan de frontlinies van Syrië tegen ISIS.

Ze zijn naar eigen zeggen ‘Erg makkelijk om te doden’.

Joanna verlieft haar huis in Kopenhagen, Denemarken, toen ze 22 was naar Irak waar a ze vervolgens een doorreis maakte naar Syrië om samen met Koerdische strijders het strijd aan te gaan met ISIS.

Toen ze negen jaar jong was leerde ze al met wapens omgaan, ze heeft aan de frontlinie andere vrouwen het zelfde leren doen.

Ze prak over het geheel met Vice en verklaarde het volgende: “ISIS fighters are very easy to kill. ISIS fighters are very good at sacrificing their own lives, but Assad’s soldiers are very well-trained and they are specialist killing machines.”

Ze joinde eerst the People’s Protection Unit, maar na 6 maanden besloot ze de Peshmerga te joinen en daar bleef ze ook nog eens 6 maanden. Tijdens haar eerste nacht aan de frontlinie samen met de Peshmerga werd ze getuige van een een vreselijke gebeurtenis. Haar kameraad werd in het hoofd geraakt door een sniper en stierf in haar armen. De sniper had het licht wat een sigaret afgeeft gespot in de donker.

Een foto die is geplaatst door Joanna Palani (@joannapalani2) op

Ze was een soort van voorbeeld voor de vrouwen in Syrië geworden. Ze kreeg ook berichten van vrouwen die gevangen werden genomen door ISIS.

Joanna vertelt: “Even though I am a fighter it is difficult for me to read about how a ten-year-old girl is going to die because she is bleeding from a rape.”

Drie dagen na haar terugkeer in Denemarken nam de Deense politie contact met haar op. Ze informeerde haar dat haar paspoort ongeldig is verklaard en als ze terug zou keren naar Irak of Syrie dat ze daar minimaal 6 jaar zou moeten blijven.

Ze is in Denemarken gebleven en studeert nu politiek en filosofie.

#shootingrange #training #kurdistan #feminism #freedom #peshmarga #serok

Een foto die is geplaatst door Joanna Palani (@joannapalani2) op

Bron: VICESepa dropt keiharde video ft. Hydro – Yayo

Duits school laat strippers toe op feest voor geslaagde studenten