in

Steven Knight, schrijver van Peaky Blinders komt met serie over elitetroepen van SAS

THE SPECIAL AIR SERVICE (SAS) IN NORTH AFRICA DURING THE SECOND WORLD WAR / WIKI

De schrijver van Peaky foooking Blinders mr. Steven Knight is weer met wat geks komen aanzetten. Hij wilt een serie gaan maken over de SAS.

Het is nog maar een idee en de serie heeft dus nog geen naam maar over de inhoud wist hij wel het een en ander te vertellen. Hij wilt ons namelijk meenemen naar de oprichting van de Special Air Service (1941 Noord Afrika). Knight wilt in details de beginjaren van deze elitetroepen tonen.

Het verhaal gaat ook gebaseerd worden op het het boek SAS: Rogue Heroes van Ben Macintyre wat draait om de waargebeurde verhalen van de heroïsche soldaten.

“This will be a secret history telling the story of exceptional soldiers who decided battles and won wars only to then disappear back into the shadows.”

De Special Air Service (SAS) is een Special Forces-eenheid afkomstig uit Groot-Brittannië. Deze eenheid is een voorbeeld (geweest) voor de oprichting van veel andere special forces. Veel missies van de SAS zijn zeer goed geslaagd en ze staan bekend om hun goede reputatie en goed getrainde soldaten. Voor de specialisten die voor de SAS werken staat de SAS voor: Speed Aggression Surprise. Hun motto: Who dares, wins!

In 1941 stond het front in Noord-Afrika sterk onder druk, Rommel rukte snel op en Generaal Auchinleck moet in allerijl de ontslagen Wavell vervangen na de desastreus verlopen operatie Battleaxe. Als David Stirling, een lid van de Layforce, een speciale eenheid van de Britse Commando’s in Caïro in het ziekenhuis ligt overdenkt hij de manier waarop men nu handelt en zet in grote lijnen het idee voor de SAS op papier. Dit zouden kleine eenheden goedgetrainde specialisten moeten zijn die achter de vijandelijke linies opereren.

Wij zijn me toch een potje benieuwd naar hoe dit eruit zal zien! Kunnen niet wachten gewoon en houden jullie zoals gewoonlijk op de hoogte van verdere ontwikkelingen omtrent dit project van Steven Knight.

Bron: WiKiZo cool: Het geheim van gruwel geluiden in Mortal Kombat is exploderende groenten

Dope: Check wie ze hebben toegevoegd aan Mortal Kombat 11