in

Splinter Cell gaat eindelijk terugkeren – als een VR-game van Facebook

Het ziet ernaar uit dat Splinter Cell eindelijk zijn langverwachte comeback zou kunnen maken. De catch is alleen dat het blijkbaar terugkomt als een door Facebook ontwikkeld VR-spel.

Volgens bronnen heeft de socialemediagigant een exclusieve deal met Ubisoft getekend om VR-spellen te maken voor Assassin’s Creed en Splinter Cell. Het rapport suggereert verder dat dit deel uitmaakt van een breder plan om de verkoop van de Oculus Rift-headsets van het bedrijf te stimuleren.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg zou persoonlijk betrokken zijn bij de overname en de deals zijn blijkbaar al ondertekend. Facebook kocht Oculus – die de Oculus Rift VR-headset creëerde – in 2014. VR is wereldwijd nog niet echt doorgebroken als een musthave in ieder huishouden. Maar FB wil daar dus blijkbaar langzaam verandering in gaan brengen door grote games te gaan koppelen aan de Oculus Rift.

Nu ik er stil bij sta, de overname van Oculus is toch wel erg opmerkelijk. Zouden ze ook bezig zijn met een soort Habo Hotel achtige concept voor Facebook? Waarin gebruikers van Facebook elkaar kunnen ontmoeten in een virtuele wereld? Zou een hele bizarre ontwikkeling zijn maar goed…

Eentje om over na te denken!EyeCandy: Yolanthe laat even zien wat voor booty ze in huis heeft via Insta

Fabiola Volkers doet #BOTTLECAPCHALLENGE met haar kont