in

Spaanse stierenvechters vragen € 700 miljoen om controversiële sport te redden

Stierenvechtorganisaties hebben commotie veroorzaakt nadat ze de Spaanse regering hebben gevraagd om een financiële bijdrage van € 700 miljoen om de controversiële sport te helpen redden.

Spanje zit momenteel op slot als gevolg van de pandemie van het coronavirus, met talloze bedrijven die gedwongen zijn hun deuren te sluiten en bewoners worden aangemoedigd om binnen te blijven om te voorkomen dat mensen het virus vangen en verspreiden. Alle sportcompetities, wedstrijden en seizoenen zijn voorlopig uitgesteld of geannuleerd

Stierenvechten is slechts één sport die wordt beïnvloed door de lockdown, omdat fans niet in stadions kunnen verzamelen om de bloederige gebeurtenissen te zien plaatsvinden.

Na de lockdown in Spanje hebben verschillende organisaties die zich inzetten voor het stierengevechten een gezamenlijke brief geschreven aan minister van Cultuur José Manuel Rodríguez Uribes, waarin de regering werd gevraagd het stierenvechten te redden door de sector naar schatting € 700 miljoen aan belastinggeld te geven.

De organisaties eisen nu van de regering om terugbetaling van tickets voor geannuleerde shows, geld voor het betalen van het loon van de stierenvechters, een verdere verlaging van de BTW en dat de staat hun sanitaire en veterinaire kosten zou moeten dekken.

Hoewel er nog geen bevestiging is van hoe de regering op de verzoeken zal reageren, heeft Uribes zich naar verluidt ertoe verbonden de situatie op te lossen – een toezegging van de regering die woede heeft veroorzaakt bij dierenrechtenactivisten.

Omdat Spaanse inwoners niet op straat kunnen protesteren, hebben honderden woedende activisten dit op sociale media gedaan.

De populairste/ trending Twitter-hashtag van het land werd al snel ‘#AyudasTauromaquiaNO’, wat ‘geen hulp voor stierenvechten’ betekent.

Velen spraken rechtstreeks de minister van Cultuur en de Spaanse premier, Pedro Sánchez, aan en deelden selfies met berichten waarin ze ‘meer gezondheidswerkers, minder stierenvechters’ eisten.Het dodental in Italië door het coronavirus stijgt met bijna 1.000 in een dag tijd

Kijken: in India word je nu je huis ingeslagen als je op straat bent