in

Snitches: Beloning voor gouden tip bijna nooit uitbetaald

Het aantal beloningen dat justitie uitlooft na zware misdrijven, is de laatste jaren fors toegenomen. Ook de bedragen worden steeds hoger. Het aantal keren dat het bedrag daadwerkelijk wordt uitgekeerd, is echter heel laag.

In het jaar 2018 werd zelfs GEEN ENKELE KEER een beloning uitbetaald, terwijl er toch een totaalbedrag van 1,3 miljoen euro was gereserveerd voor tips. Voor de sier dus en jullie maar spoken jagen.

“Een bedrag wordt uitgekeerd wanneer een tip leidt tot aanhouding én een oplossing van een strafbaar feit”, laat een woordvoerder van het landelijk parket van het OM weten. Een veroordeling is niet nodig voor de uitkering. Toch komen er wekelijks bij het programma opsporing verzocht tientallen tips binnen en het anonieme tiplijn van de politie zal ook wel gloeiend staan.

Het record bedrag van 100.000 euro per persoon ligt klaar voor de onderstaande twee mannen. Zoals jullie in de video kunnen horen zegt de presentatrice dat er al 10 Tips zijn binnengekomen.

De op een na hoogste beloning was 50.000 euro voor de gouden tip in het onderzoek naar de brandstichting in het gemeentehuis in Waalre in 2012.

Bron: MSNKortsluiting: Herbruikbaar toiletpapier is een ding en mensen zijn echt verdeeld erover

Het is illegaal in Zwitserland om maar één cavia in huis te houden omdat ze eenzaam worden