in

Black Mirror aflevering Striking Vipers in een echte mindfuck

Wij hebben de aflevering Striking VIpers van Black Mirror bekeken en het is super gay, of toch weer niet. Een beetje bi misschien? Het concept is eigenlijk best wel een raadsel. Kinda confusing ook. Er zitten spoilers in dit artikel dus als het nog niet gezien hebt, go away now!

Het speelt zich af over een periode van 10 a 15 jaar waarin twee jeugdvrienden Danny & Karl (mannen), op latere leeftijd, 2 professionals worden. De een heeft nu een kantoorbaan en duidelijk een saai huisje, boompje en beestje leven te pakken. De ander werkt bij of is eigenaar van een recordlabel en is net weer een jaar single. Ze zijn alle twee heteroseksueel. Of toch een beetje biseksueel aangelegd… idk.
Ze speelden vroeger altijd een vechtspelletje samen genaamd “Striking Vipers”. Dat spelletje heeft iets weg van Mortal Combat of Tekken. Ze kiezen ook altijd dezelfde poppetjes uit om mee te spelen. De een kiest Lance en de ander een vrouwelijke figuur genaamd Roxette.

Lance & Roxette

Ze hebben het afgelopen tien jaar tijd niet zo heel erg veel contact onderhouden. Hier en daar op een verjaardag of een BBQ. Na tien jaar is technologie dus vooruitgegaan en de een geeft de ander een geavanceerde VR upgrade cadeau voor zijn verjaardag. Samen met “Striking Vipers X”, een VR versie van hun geliefde vechtspel.

De upgrade wordt op de slaap van het hoofd geplaatst en ze slippen weg in een levensechte VR wereld (zie bovenstaande foto) waarin alle sensaties, zoals aanraking, te evenaren zijn met the real deal.
Nu komt die gay shit, of toch weer niet? Ze beginnen elkaar ineens te wiepen in die game! Maar the confusing part is, het is toch echt een man en een vrouw die het aan het doen zijn, in die game. The gay part is natuurlijk dat ze weten van elkaar dat ze alle twee in het echt mannen zijn.

Ze meeten ook op een nacht om te achterhalen wat er aan de hand is. Ze zoenen elkaar ook op dat moment maar geven beiden aan daar totaal geen gevoelens bij te hebben. Het is voor hun twee dus echt alleen de game die het doet. Lance & Roxette.

Stel dat dit een realiteit wordt ooit hey, en je speelt dit online maar Bert 65-jaar heeft een nep-account en is nu Roxette maar er is geen manier om te verifiëren dat je tegen een oude viespeuk uit Venlo aan het spelen bent. En je begint ineens te wiepen, what’s up? Is het dan ook een gay iets, als je bij voorbaat al bewust die risico neemt dan?

Dit is geen uithaal naar homoseksualiteit wij hebben niks tegen homo’s. Het concept van deze aflevering is echter interessant genoeg om vraagtekens bij te zetten voor wat ouderwetse entertainment en discussie.

 • Wat vinden jullie, is het gay wat deze twee doen in de serie?

  • Ja dit is gewoon gay
  • Nee het is niet gay
  • Het is een biseksueel iets dit
  • Ze weten het van elkaar dus het is gay
 • Is het dan ook een gay ding als je bij voorbaat al bewust die risico neemt? Zonder dat je weet tegen wie je speelt?

  • Yes
  • No