in

#SMH: Zo doen Motorclubs het in Amerika – Negen doden bij masale vechtpartij

[hdvideo id=1162]

In de stad Waco in de Amerikaanse staat Texas zijn bij een confrontatie tussen MC’s zeker negen doden gevallen. Zeker achttien mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een lokale politie-woordvoerder zei tegen media dat er acht bikers ter plaatse zijn overleden.

Honkbalknuppels
Het negende slachtoffer overleed in een nabij gelegen ziekenhuis. De meeste slachtoffers hadden steek- of schotwonden. Het geweld brak uit in het restaurant “Twin Peaks Bar & Grill”. Op de parkeerplaats van het restaurant escaleerde het conflict. Eerst gingen bikers elkaar met honkbalknuppels en messen te lijf, vervolgens kwamen er vuurwapens bij te pas.

Texas
Er waren leden van de Cossacks, Scimitars en de Bandidos bij de confrontatie betrokken. De leden van Cossacks en Scimitars, kleinere MC’s, zouden zich gezamenlijk tegen de Bandidos hebben gericht. De Cossacks zijn opgericht in 1969 hebben de staat Texas als hun thuisbasis net als de Scimitars. De twee gangs trekken doorgaans samen op. Ook de Bandidos (1966) zijn van oorsprong Texaans maar zijn inmiddels wereldwijd actief.

Rivaliteit
De politie was op de hoogte en nadat de vechtpartij uit was gebroken omsingelde een arrestatieteam de parkeerplaats. Volgens de politiewoordvoerder hebben de agenten verschillende levens kunnen redden. Hij zei ook dat de politie al enkele weken op de hoogte is van de toenemende rivaliteit tussen verschillende de MC’s. Toesnellende bikers werden bij de toegangswegen naar Waco opgevangen en aangehouden. Ook de FBI is ter plaatse en doet mee aan het onderzoek.

Aanleiding
Tijdens het vuurgevecht werd ook op de politie geschoten maar daarbij zijn geen agenten geraakt. Er zijn wel onschuldige burgers gewond geraakt in de massale vechtpartij. De politie heeft meerdere arrestaties verricht, hoeveel precies is niet duidelijk. Ook over de concrete aanleiding voor het geweld is ook nog niets bekend. In 2013 was er ook een gewelddadige confrontatie tussen Bandidos en Cossacks, waarbij een dode viel.

Bron: Crime SiteWTF: Deuren Restaurant gesloten vanwege het serveren van Mensenvlees

0

Eye Candy: Op maandag willen we gewoon Moois voor zere Ogen