in

SMFH: In België is sex vanaf 14 jaar niet strafbaar

Het Strafwetboek schuift de wettelijke minimumleeftijd voor sex twee jaar op. Sex op 14-jarige leeftijd is dus sinds juni 2018 niet langer strafbaar in België op voorwaarde dat de sexpartner maximaal vijf jaar ouder is en er mag geen sprake zijn van een machtsrelatie.

Tot 2018 was de wettelijke minimumleeftijd voor seksuele betrekkingen 16 jaar. Maar door een aanpassing van het Strafwetboek schuift die leeftijdsgrens terug naar 14 jaar.

Er worden wel een paar voorwaarden genoemd. Nja, wat je voorwaarden kan noemen en of dat überhaupt uitmaakt is maar de vraag gezien deze hele shit vrij bizar is. Wij waren ook helemaal niet op de hoogte van dit. Een artikel uit 2018 van HLN is weer viral aan het gaan op FB en zo zijn wij er dus achtergekomen. Wij willen dit toch alsnog bespreekbaar maken…

Voorwaarden: Er mag dus geen machtsrelatie zijn zoals dat het geval is bij leerling en leerkracht of sporter en coach.

In andere woorden. Je dochter van 14 mag thuiskomen met een jongen van 19 maar moet hem gewoon hebben leren kennen op straat of wat dan ook?

Volgens Erika Frans van Sensoa het volgende:

“Het is een realiteit dat een jongere van 15 wel eens een relatie heeft met iemand die vijf jaar ouder is. Maar een 15-jarige zal niet zomaar met de 40-jarige buurman in bed kunnen duiken zonder dat dat gevolgen zal hebben. En op het moment dat er sprake is van verkrachting blijft de wet gewoon geldig”, besluit ze.

Wat is jullie mening hierover? Hoe zouden jullie het vinden als dit ook wordt doorgevoerd in heel Europa?

Laat het aan ons weten via social media….Lachgasverkoper Deniz verbannen uit stad door Halsema voor Wet Wapens en munitie

Lidl dropt High-End sneakers in Deutschland maar wij willen ze ook hebben gvd