in

SMFH: Dr. Phil denkt dat wiet roken je gewelddadig maakt en je IQ verlaagt

Disclaimer: Wij willen op geen enkele wijze goedpraten dat het oke is voor een 11-jarige om wiet te gebruiken

Dr. Phil is nu officieel een van die dino’s op TV die kwakzalverij beoefent want hij heeft een aanval gemaakt op cannabis en dat moet je gewoon niet meer doen anno 2019.

Hij heeft een paar gekke uitlatingen gemaakt over onze geliefde plantje dus wij moeten net zoals de rest van onze collega’s in verdediging gaan en deze kwakzalverij even op zijn plek zetten. Los daarvan gaat dit verhaal, in combinatie met het gebruik van cannabis, over een 11-jarige etterbak met een temperament waar je u tegen zegt en een moeder die er totaal geen raad mee weet.

So yeah, let’s blame it on the weed. Wat een makkelijke uitweg om te kiezen hier zeg. Wij hebben meer twijfels bij de opvoedvaardigheden van de moeder en de algehele mentale gezondheid van het kind in dit geval maar goed…

Bekijk de video hieronder en oordeel zelf:

Vanaf 01.40 legt de moeder een bedreigende situatie uit dat ze met haar zoon JJ heeft meegemaakt. Hij zou een mes gepakt hebben en voor haar hebben gestaan waarbij de moeder de jongen ging provoceren met:

Wat wil je nou doen? Wat wil je nou doen? Steek me dan! Steek me dan! Als het wilt doen, moet je het nu doen!

Dat is dus niet de manier waarop je zo een situatie aanpakt. Hier een goed artikel over hoe je dat wel moet doen. En nee, je kind bont en blauw slaan als hij zoiets doet is ook totaal niet de juiste manier om zoiets aan te pakken. Alhoewel vele van jullie geneigd zullen zijn om dit soort uitlatingen te maken. Dat levert op den duur meer schade op dan het goed zal doen…

Nu even door naar enkele claims van Dr. Phil over het gebruik van cannabis.

Claim: “Even occasional marijuana smokers will look at a multi-point drop in IQ, even with just occasional use like once a week or two or three times a month. You’ll see IQ drop and motivation will drop across time.”

Daar is dus helemaal geen wetenschappelijk bewijs voor. Er is wel een studie uitgevoerd in 2012 maar daar werd dus totaal geen rekening gehouden met andere factoren zoals zoals het gebruik van sigaretten en alcohol, lage sociaal-economische status en psychische aandoeningen. Dat hebben de onderzoekers achteraf ook toegegeven.

Claim: Cannabis veroorzaakt geweld. Hoewel Dr. Phil dit niet direct zo zei, deed hij dit wel in combinatie met de foto van JJ die wiet rookt en een pistool vasthoudt, en suggereerde op die manier dat cannabis is gekoppeld aan zijn gewelddadige neigingen.

Dit is dus onzin omdat er genoeg onderzoeken zijn die juist aantonen dat het gebruiken van wiet mensen kalmeert en alle demons die al in hun hoofd zitten, wat niks te maken heeft met cannabisgebruik, even een aangename roes bezorgen en ze in toom houden.

So yeah: Surprise idd, Dr. Phil knows jack all about weed!!!Kijken: Deze kat verzilverde 1 van zijn 9 levens als een EINDBAAS

Columnist Paul van der Bas: Boeit me geen f*ck dat mensen in Irak per ongeluk zijn gedood door een Nederlandse bom