in

SMFH: Bloempotkapsel is nu officieel ook een symbool van haat

Deze verknipte haarstaart, die ooit gewoon een beschamende pijnlijke jeugdherinnering was, die je had gehoopt te vergeten, is nu een symbool van haat.

Iedereen die ooit in zijn jongere jaren een bloempotkapsel heeft gehad, zou waarschijnlijk bevestigen dat dit het geval was, weet ik zeker. Maar tot voor kort werd het nooit eerder een haatsymbool genoemd.

De beslissing werd genomen door The Anti-Defamation League (ADL), die op 26 september de officiële betekeniswijziging aankondigde door het symbool toe te voegen aan de al lang bestaande database ‘Hate on Display’.

De bloempotkapsel is synoniem geworden met “white supremacy”, zegt ADL, vanwege Dylann Roof – de Charleston Church Mass Shooter die negen zwarte kerkleden vermoordde tijdens een Bijbelstudie in 2015.

ADL plaatste foto’s van de moordenaar, die toen 21 was, die een onderscheidend bloempotkapsel onthullen. ADL meent dat het een populaire avatar is geworden voor extremisten.

We hadden eerder al een artikel geschreven over de “OK” teken die je met je hand en vingers maakt. Deze is ook opgenomen als officieel haatsymbool.

Gaat lekker jongens met dat gehaat. Godsamme zeg…Er gaat een vaag gerucht rond over de hond van Lil Kleine

Hinderlijke Vegan Activisten proberen mensen te weerhouden om vlees te kopen in Supermarkt