in

Slapen in een koude kamer helpt je sneller te slapen en helpt tegen stress

Ik kan enigszins bevestigen wat jullie zo meteen gaan lezen. Of het nou zomer of winter is, ik MOET naakt slapen en de kamer MOET koud zijn. Als het te warm is ben ik de volgende dag helemaal fucked in the head en totaal niet uitgerust.

Daarom staat er ook geen televisie in mijn slaapkamer. Als ik in bed ga liggen is het om te slapen! Punt. Sex heb ik het liefst ook niet in bed. Ik vind het niet alleen saai maar ik val daarna moeilijk in slaap omdat echt letterlijk alles overhit is om me heen. Not cool, really not cool at all.

Slapen in een koude kamer kan helpen bij stress, omdat de daling van je lichaamstemperatuur het stresshormoon vermindert. Niet alleen dat, maar voor degenen die op dieet zijn en wat gewicht willen verliezen, is slapen in een koude kamer aan te raden, omdat het calorieën verbrandt.

Recente studies hebben zelfs aangetoond dat slapen in een koele kamer risico op bepaalde ziekten zoals diabetes, kan helpen verlagen. Het helpt ook echt tegen pijntjes. Door de pijnverlichting voel je je comfortabeler en slaap je strakker.

Naakt slapen helpt je dus koel te blijven en stress te verminderen. Door naakt te slapen, daalt je lichaamstemperatuur op natuurlijke wijze en geef je je lichaam een kick-start voor nachtelijke temperatuurregeling.

Als je naakt slaapt, slaap je koeler. En wanneer je koeler slaapt, produceert je lichaam gedurende de nacht minder cortisol. Cortisol, een natuurlijk voorkomend hormoon, wordt geassocieerd met gewichtstoename en (je raadt het al) stress. Naakt slapen zal niet alleen je cortisolspiegel laag houden, het zal ook leiden tot meer gematigde eetlust en angst (aanvallen) de volgende dag.

Voor alle koukleumen onder ons, too bad! Just try it, het is waarschijnlijk eventjes afzien totdat je eraan went maar je lichaam gaat zich echt geleidelijk aanpassen! Waar een wil is is een weg natuurlijk.#PrayforAmazonia gaat viral: “Amazonewoud staat al 3 weken in lichterlaaie!”

Dit Netflix & Chill smart-bed moet je gewoon midden in je huiskamer pleuren